divendres, 15 de juliol del 2011

Francisco Camps serà jutjat per suborn

El president de la Generalitat valenciana serà jutjat per un delicte de suborn impropi passiu en la coneguda com 'causa dels vestits' derivada del 'cas Gürtel', tal com consta en una resolució, amb data d'aquest divendres, dictat pel magistrat instructor de la causa, José Flors. Serà jutjat per un jurat popular.

TAMBÉ ES SENTIT EN LA BANQUETA RICARDO COSTA, VÍCTOR CAMPS I Rafael Betoret
nuevatribuna.es | Actualitzat 15 juliol 2011 - 13:10 h.
El president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps, serà el primer president en exercici d'una comunitat autònoma que se sent a la banqueta davant un jurat popular. Ho farà previsiblement el mes d'octubre d'aquest any per un presumpte delicte de suborn passiu impropi, dins de la coneguda com 'causa dels vestits' derivada del 'cas Gürtel'.
Camps estarà acompanyat a la banqueta per altres tres imputats en aquesta causa: l'ex secretari general del PPCV i diputat, Ricardo Costa, el ex vicepresident del Consell, Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme i actual responsable de Protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret.
El cap del Consell, Costa i Betoret s'enfronten a pagar una multa de 41.250 euros, tal com demana per a ells la Fiscalia Anticorrupció, mentre que el ministeri reclama per Camps 35.000 euros. Per la seva banda, el PSPV, que exerceix d'acció popular, eleva la petició per als quatre fins als tres anys de presó i vuit d'inhabilitació. Les defenses demanen el sobreseïment.
Els quatre imputats s'asseuran a la banqueta per decisió de José Flors, que ha dictat una interlocutòria en què acorda l'obertura de judici oral. Ara, els testimonis, efectes, instruments del delicte i altres peces de convicció s'han de remetre al tribunal competent per a l'enjudiciament, tal com detalla l'article 34 de la Llei del Jurat.
El magistrat que presidirà el tribunal serà Joan Climent-a qui li ha correspost per torn-, que comptarà amb l'assistència d'un secretari i serà el que s'encarregarà de fixar una data de judici.
Per a la constitució del jurat, Climent citar almenys a vint dels candidats convocats i els interrogarà per si hi hagués falta de requisits, causes d'incapacitat, incompatibilitat, prohibició o excusa. Les parts també poden interrogar els candidats i recusar els que considerin que no compleixen amb els requisits.
El magistrat resoldrà sobre les recusacions propostes, sense que es pugui recurs, però sí protesta. Quan s'arribi al nombre suficient de candidats a jurats, s'ha de fer un sorteig successiu per seleccionar a les nou persones que formaran part del tribunal i dos més com a suplents.
Un cop constituït el tribunal, es rebrà jurament o promesa dels seleccionats per actuar com a jurats. El magistrat, quan tots hagin conclòs amb aquest tràmit, ha de manar començar l'audiència pública seguint el que disposen els articles 680 i següents de la Llei d'enjudiciament criminal.

Notícies relacionades:  El PP esperarà a pronunciar-se fins llegir amb detall l'ordre de processament

Font:  nuevatribuna.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada