lunes, 18 de julio de 2011

La pluja respecta l'aplec anual de l'independentisme català al Pi de les Tres Branques

300 persones han reivindicat la independència dels Països Catalans al pi vell i al pi jove

Més de 300 persones han assistit aquest diumenge a l'aplec anual del Pi de les Tres Branques, a Castellar del Riu (Berguedà). Sota un cel amenaçador de pluja, els assistents han pogut gaudir de diferents activitats com ara una cercavila protagonitzada pels gegants d'Espinalvet i els trabucaires de Castellar del Riu acompanyats pel seguici del rei infant Jaume I. La festa ha comptat també amb el seu vessant més reivindicatiu i s'han pogut escoltar diferents veus reclamant la independència dels Països Catalans. L'Ajuntament de Castellar no és l'únic que treballa per la revitalització i preservació de l'aplec, ja que la programació del Rebrot inclou també aquest acte dins de les seves activitats.
DILLUNS, 18 DE JULIOL DE 2011 05:00 H
El pla de Campllong de Castellar del Riu ha estat l'escenari aquest diumenge de l'aplec del Pi de les Tres Branques que ha reunit més de 300 persones. La festa ha comptat amb un seguit d'activitats lúdiques i festives però també amb diferents parlaments com ara el del catedràtic de la Universitat de València, Ferran Suay o del periodista de Vilaweb i fill de Salvador Cardús, Pere Cardús, que han reclamat que és l'hora de la independència dels Països Catalans.

Segons ha explicat a l'ACN l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Soler, la trobada independentista va tenir una "sèrie de problemes durant uns anys" però fa un temps que "s'ha tornat a impulsar". En aquest sentit, Soler ha dit que el consistori sent un "gran orgull" per tenir un símbol com aquest.

L'Ajuntament de Castellar del Riu però no és l'únic que treballa per la preservació i impuls d'aquesta festa. El Rebrot, l'Aplec dels joves dels Països Catalans, inclou des de fa temps aquest esdeveniment dins de la seva programació. D'altra banda, Maulets ha fet un acte polític al Pi Jove, acompanyats d'un membre de la CUP de la comarca.
Guim Tusón, membre de Maulets, ha explicat que fa anys que les formacions de l'esquerra independentista organitzen un acte al Pi Jove amb l'objectiu de "reivindicar l'alliberament nacional però també l'alliberament social". Tusón ha dit que els actes del Pi Vell es troben en un espai "excessivament interclassista" i el Pi Jove és "un espai pròpiament de l'esquerra independentista", ha dit.

Respecte l'estat de conservació del Pi de les Tres Branques, l'alcalde del municipi ha afirmat que el consistori treballarà per poder-lo conservar "almenys dret", ja que "està molt deteriorat". Tot i això, Soler ha dit que "fa molts anys que se'n parla però encara no s'ha fet res concret".

D'altra banda, l'Ajuntament de Castellar del Riu fa anys que treballar per aconseguir que la zona del Pi Vell i el Pi Jove passi a ser municipal per poder-hi fer actuacions de millora i preservació. Soler ha dit que estudiaran les possibilitats perquè els propietaris cedeixin els terrenys al consistori.