divendres, 15 de juliol del 2011

Multats per donar suport a Bildu

El govern espanyol sanciona dos independentistes per manifestar-se en solidaritat amb Euskal Herria.

La Delegació del govern espanyol al País Valencià ha denunciat dos militants independentistes per haver participat en un acte de suport a Bildu el passat 5 de maig a Burjassot (Horta Nord). Segons explica Racó Català, durant els dies previs a les eleccions municipals del 22M es duia a terme una campanya de solidaritat amb Euskal Herria i en una de les concentracions a Burjassot la policia, segons el comunicat difós pel Moviment de Defensa de la Terra (MDT), 'amb tàctiques militars d'ocupació de l'espai'. Tot i que ja s'havia comunicat la concentració a l'Ajuntament, els cossos de seguretat van identificar les persones que s'hi trobaven 'amb formes intimidatòries i amenaçants'. De resultes, dos independentistes -un de l'MDT i un de la COS- han estat denunciats per no haver comunicat la protesta a l'autoritat governativa i se'ls sanciona amb 300 i 6.000 euros.
DIJOUS, 14 DE JULIOL DE 2011 16:41 H
L'MDT denuncia igualment que, de fet, 'l'avís de la denúncia es va donar quan ni tan sols havia començat la concentració, ni s'havia desplegat cap pancarta, ni es podia saber qui participava en la concentració i qui no'. L'organització recorda que poc després el Tribunal Constitucional espanyol va acceptar la participació de Bildu a les eleccions, i el 22-M el poble basc situava la coalició en posicions capdavanteres en càrrecs electes, essent la segona més votada a Euskadi i la primera en regidors.

L'MDT considera que tot plegat no es tracta 'd'un incident aïllat' perquè 's'insereix en un procés de deteriorament democràtic que cal denunciar i revertir'. Segons l'organització 'a València si vols participar de qualsevol acte democràtic, has d'anar preparat, amb el carnet en la boca, com es diu vulgarment perquè sabem que la policia va a identificar-nos a la majoria dels presents'. La presència policial prèvia a les concentracions 'té com a primer objectiu, dissuadir a la gent que acudeix d'incorporar-se a elles' i vol 'intimidar, criminalitzar i minoritzar, davant la ciutadania i els mitjans de comunicació, als i les convocants'.

L'organització recorda també els fets ocorreguts fa pocs dies a la FNAC de València, on la presentació d'un llibre que denuncia l'espanyolisme violent present al País Valencià va ser interromput precisament per persones d'aquest sector de la ultradreta del País Valencià (GAV, CV, España 2000) que van provar de rebentar l'acte amb insults, tirant cadires, estripant llibres i amenaçant els presents. La policia, recorda l'MDT 'va tardar més de mitja hora en fer acte de presencia i els feixistes pogueren anar-se'n sense ser ni tant sols identificats (llevat d'un d'ells)'. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada