divendres, 15 de juliol del 2011

Rigau creu que no hi hauria d'haver més d'un terç d'alumnes immigrants a cada escola


Ensenyament autoritza a cinc centres fer jornada intensiva com a experiència pilot

 DIJOUS, 14 DE JULIOL DE 2011 05:00 H
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquest dimecres que el percentatge adequat d'alumnes immigrants en una escola és d'una tercera part del total. Si és superior, opina la consellera, s'haurien de dotar els centres d'estratègies especials. 'Crec que allà on es pugui, un terç de la classe seria l'ideal. A partir d'aquí, estratègies especials', ha declarat Rigau en una entrevista a Catalunya Ràdio. D'altra banda, la titular d'Ensenyament ha autoritzat cinc centres a fer jornada continuada el curs vinent com a experiència pilot. En aquests casos, les classes es faran durant el matí i s'acabaran a les dues, abans de dinar.
Rigau s'ha referit aquest dimecres a la quota d'alumnes nouvinguts a les classes. Segons opina, hauria de ser una tercera part del total, i si se supera aquesta ràtio s'haurien d'adoptar 'estratègies especials'. En el cas que aquesta xifra sigui més elevada, la consellera ha explicat que 'caldria reforçar el centre si és la meitat, més tallers de llengua, més desdoblaments. I si és el 90 per cent vol dir que aquí has de fer unes estratègies després de relacionar-te amb altres escoles, fer que al món del lleure comparteixin amb altres escoles altres realitats', ha afegit.

El Departament d'Ensenyament estudia quins percentatges concrets d'alumnes nouvinguts hi ha d'haver als centres educatius per establir els recursos que li cal a cada escola per atendre'ls. 

directe.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada