martes, 20 de septiembre de 2011

Cryptome filtra dades personals de 3.000 espies i funcionaris dels EUA (+ Document)


19 SETEMBRE 2011
Descarregui el document NSA Nest of Official and Corporate Spies (PDF, 1.5 Mb)
Dades personals de membres dels serveis d'informació dels Estats Units i d'alguns membres de l'equip del president del Govern, Barack Obama, han sortit a la llum. La publicació ha afectat la secretària d'Estat, Hillary Clinton.
Un grup de hackers va aconseguir accedir a llistes internes de la National Security Alliance (INSA) , una de les organitzacions de seguretat del país. Les dades han estat publicats per Cryptome.org, una web de filtracions similar a WikiLeaks.
Aquest atac als sistemes de la INSA es va produir dies després que l'organització anunciés la necessitat urgent de millorar els sistemes de seguretat contra ciberatacs.La petició va servir com a reclam per als hackers i els sistemes informàtics de l'organització van ser atacats, de manera que es va aconseguir accés a 3.000 noms d'usuaris i diversos dels seus dades, com adreces físiques i de correu electrònic.
Han estat publicats per Cryptome sota el títol NSA Nest of Official and Corporate Spies.
Almenys 95 persones amb adreces de correu electrònic de l'Agència de Seguretat Nacional, un dels principals organismes d'intel ligència del país, s'han vist afectats.Els hackers també han accedit a dades de desenes de persones amb llocs clau a la Casa Blanca, el Pentàgon, l'FBI, la CIA, l'Oficina del director d'Intel ligència Nacional i el del Departament d'Estat.
Entre els membres importants es troben l'assessor cap contra el terrorisme del president Barak Obama, John Brennan, el director de tecnologia de la Casa Blanca, Aneesh Chopra, o la secretària d'Estat, Hillary Clinton. A la llista també hi ha el president de INSA, Frances Frago Townsend, que anteriorment va ser el principal assessor de seguretat nacional de l'expresident George W. Bush.
INSA és una organització sense ànim de lucre que s'anuncia com "l'organització de primer nivell de seguretat nacional" dels Estats Units. Entre els seus membres s'inclouen alts funcionaris d'intel ligència dels EUA i contractistes del govern nord-americà.
(Amb informació de Computer World )

Articles Relacionats

Font: cubadebate.cu