dijous, 15 de setembre del 2011

El president del Tribunal Suprem adverteix el Govern que les resolucions judicials s'han de complir


'Les decisions del Tribunal Suprem han de ser respectades per tothom, i en particular per les institucions públiques'.

El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, ha aprofitat aquest dijous l'acte d'obertura de l'any judicial per criticar l'actitud de la Generalitat respecte a la sentència del Tribunal Suprem sobre el castellà a l'escola -que el TSJC insta a complir en la seva última interlocutòria-. Dívar ha assegurat que les resolucions del Tribunal Suprem 'han de ser respectades per tothom, en particular per les institucions públiques' i que la disconformitat s'ha de canalitzar 'per la via dels recursos', perquè 'l'estat de dret exigeix el compliment de les resolucions judicials fermes'.
 DIJOUS, 15 DE SETEMBRE DE 2011 15:50 H
Finalment el Tribunal Suprem ha intervingut en la polèmica per la immersió lingüística i ho ha fet el mateix dia en què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha aixecat l'ultimàtum de dos mesos que havia donat a la Generalitat per complir una sentència del propi Suprem que l'obliga a fer del castellà llengua vehicular a l'ensenyament a Catalunya. 
 
Dívar ha aprofitat l'obertura de l'any judicial i la presentació de la memòria de la fiscalia per llançar un missatge cap al Govern -tot i que no l'ha citat- després que hagin arribat fins a Madrid els ecos de les veus que aposten per una insubmissió davant la interlocutòria del TSJC. 
 
El president del Suprem ha recordat que els tribunals judicials són 'la instància ordinària de protecció dels drets i llibertats fonamentals' i ha demanat al Tribunal Constitucional que de la mateixa manera que el Suprem respecta els seus criteris, aquesta institució 'reconegui' la 'jurisprudència' del Suprem 'com a expressió de la realitat viva del dret'.
 
En tot cas, ha afegit, 'les seves decisions han de ser respectades per tothom, en particular per les institucions públiques', i qualsevol 'disconformitat' amb aquestes decisions ha de ser 'canalitzada per la via dels recursos', perquè 'l'estat de dret exigeix el compliment de les resolucions judicials fermes'. 
 
Segons Dívar, 'la finalitat a perseguir és la justícia' i 'hi han de tendir totes les institucions socials i molt particularment les tribunals per, per la seva nota d'imparcialitat, els està específicament encomanada la seva funció sense caure en la temptació de convertir-se ells mateixos en protagonistes de cap conflicte'.

ETIQUETES castellàcomplirllenguaresolucions judicials,sentènciestribunal suprem
directe.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada