viernes, 23 de septiembre de 2011

Estat propi o Catalunya s’enfosa


Col·lectiu 2014 / DIJOUS, 22.9.2011. 19:38 H
l'anunci prohibit per la Vanguardia
Davant les retallades que patim algunes persones es mobilitzen, però és preocupant que alguns partits i organitzacions s’hi han apuntat ara que han tornat a l’oposició, i encara més greu és el fet que no volen afrontar la veritable causa del problema. 

Criticar aquestes retallades i callar davant l’espoli que patim els catalans, és d’una gran gravetat, és pura hipocresia política.

Un dia d’espoli  ens costa 60 milions d’euros, una setmana 420 milions, un mes 1800 milions, és a dir Catalunya no tindria cap problema de retallades, tot lo contrari. Prou de queixar-se per les retallades i callar davant l’espoli que patim.

El cost de la nostra pertinença a Espanya ens ha deixat una herència de deute de 54.000 milions per part del Govern de la Generalitat, l’error del tripartit va ser no plantar-se, i si CiU no aconsegueix el pacte fiscal els hi passara el mateix, el deute seguirà augmentant. Cap país del món pot suportar perdre cada any el 10% del seu PIB, repeteixo cap país del món pot aguantar-ho, fins ara Catalunya ho ha fet, com un miracle, però davant la crisi global, Catalunya ja no pot més.

Això sí, alguns considerats prohoms del país viuen encara molt bé, malgrat la crisi, perquè el seu negoci és Espanya. Alguns d’aquest prohoms van sopar ara fa uns dies amb el futur President del Govern Espanyol, convidats pel magnat de la Vanguardia, un sopar on li van demanar a Don Mariano que abaixes el soufflé, que amagués la pell de llop i llueixi la pell de xai, d’aquesta manera Catalunya seguirà sotmesa cent anys més. Un altre cop l’engany d’Espanya amb la cooperació de certs prohoms d’aquest país que han confós la seva butxaca amb el país.

Seguim pagant peatges com ningú, avui acabem de perdre definitivament el model català de caixes, i la crisi cada cop ens afecta més que a la resta d’espanyols.  Com diu el Cercle Català de Negocis, “Catalunya s’enfonsa, pots continuar ignorant-ho o acceptar que només amb un Estat propi, Catalunya serà econòmicament viable.”  Alguns prohoms volen seguir ig.norant-ho però el  que no podem permetre és que la bona gent d’aquest país ho segueixi ignorant.