dilluns, 19 de setembre del 2011

Jordi Pujol insta a defensar la llengua a l'escola davant 'l'intent de l'Estat d'esbandir els catalans'

L'expresident de la Generalitat ha celebrat la reacció de tots els partits polítics excepte el Partit Popular, i també l'actuació del Govern, els sindicats i els mestres i professors en el debat sobre la immersió lingüística.
DIUMENGE, 18 DE SETEMBRE DE 2011 19:33 H

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha apostat per defensar la llengua catalana a l'escola per resistir davant els atacs de l'estat espanyol que, segons ell, volen 'esbandir el català'. Segons Pujol, l'atac contra la immersió lingüística en català a l'escola és una mostra més de la voluntat d'Espanya de lluitar contra el què ell ha definit com 'l'anomalia de Catalunya' dins l'Estat, per això ha lloat la reacció dels partits i institucions catalanes excepte el Parit Popular. L'expresident ha participat aquest diumenge a l'homenatge que ha fet el poble de Puigverd d'Agramunt a la mestra republicana Dolors Piera, que es va haver d'exiliar al Perú després de la Guerra Civil
Jordi Pujol ha visitat Puigverd d'Agramunt per primera vegada, fet que demostra, segons ell que no ha visitat tots els pobles de Catalunya. L'expresident ha destacat el paper de Dolors Piera en la construcció nacional, tot i trobar-se en anys difícils. Pujol ha donat especial rellevància al paper de l'ensenyament, i sobretot al de la llengua dins del sistema educatiu. 'Dolors Piera era una mestra jove de l'època que va haver d'exiliar-se després de mostrar la seva preocupació per l'escola catalana que és una preocupació gran que segueix vigent, perquè té molt a veure amb el ser o no ser de Catalunya', ha dit Jordi Pujol. 

Per això Pujol ha destacat com a fet positiu davant les sentències contra la immersió lingüística 'la reacció que hi ha hagut per part dels partits polítics, menys el Partit Popular' i també 'per part de la conselleria d'Ensenyament, els sindicats, els mestres i els pares'. 

Segons l'expresident 's'ha de saber resistir, ja que ara a Catalunya no només es planteja el problema de l'economia, sinó el de les actuacions de l'estat contra el què ells consideren una anomalia dins d'Espanya, de gent que vol parlar en català, ser el què és, i tot i així, per col·laborar amb l'estat'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada