viernes, 16 de septiembre de 2011

L'Ajuntament d'Alfés retirarà la foto del rei de la sala de plens municipal


El ple municipal també va acordar que l'estelada onegi a la façana del consistori en dies locals i nacionals assenyalats

DIJOUS, 15 DE SETEMBRE DE 2011 17:34 H
L'Ajuntament d'Alfés (Segrià) va aprovar en el ple celebrat aquest dimecres retirar la fotografia del rei Joan Carles de la sala de plens municipal així com que l'estelada onegi a la façana del consistori en dates locals i nacionals assenyalades, arran de dues mocions presentades per la CUP. Així mateix, el ple va adquirir el compromís de consensuar un reglament que reguli la convocatòria de consells de poble o assemblees obertes a la localitat, to ti que va rebutjar amb els vots contraris de l'equip de govern, de CiU i ERC, un altra moció de la CUP defensant l'elaboració d'un reglament municipal per a la celebració de consultes populars, quan ho determini una majoria important de la població.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), tot i mostrar-se 'parcialment' satisfets pels acords assolits en el ple, han rebutjat la negativa de l'equip de govern d'aprovar un reglament per la celebració de consultes populars a la població. Així, han criticat 'una alarmant manca de maduresa democràtica i esperit participatiu' de l'equip de govern, a qui han acusat de tombar la moció 'per tal d'elaborar un reglament propi de consultes populars'. 
En les municipals passades , la CUP va obtenir a Alfés tres regidors mentre CiU i ERC, en van obtenir dos cadascuna, amb els quals van poder sumar una majoria per formar govern, deixant la CUP a l'oposició.