dilluns, 26 de setembre del 2011

SI descarta l'opció del pacte fiscal i ofereix a ERC i CiU una 'veritable transició nacional que culmini en la independència el 2014'

Bertran convida a nacionalistes i republicans a abandonar la via del pacte fiscal perquè el veu 'un engany que generarà més frustració'

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) aprofitarà el debat de Política General que se celebra aquesta setmana per proposar un 'acord' polític a CiU i ERC per iniciar 'una veritable transició nacional que culmini en la independència de Catalunya l'any 2014'. El secretari general dels independentistes, Uriel Bertran, ha avançat que aquesta serà la seva estratègia central en la sessió del Parlament que comença dimarts. I és que per Bertran, l'opció de reclamar un pacte fiscal o un concert econòmic no és valida. 'En l'Espanya actual, és inviable', ha considerat l'independentista, que a més considera que aquesta via 'generarà frustració i pèrdua de temps'.

DILLUNS, 26 DE SETEMBRE DE 2011 12:15 H

La independència per l'any 2014. Aquest és l'objectiu de SI, que durant el debat de Política General proposarà a CiU i ERC iniciar junts un camí que acabi donant plena sobirania a Catalunya. Uriel Bertran pretén arrencar el compromís de nacionalistes i independentistes per asseure's a pactar 'els termes i les fórmules' per assolir un estat propi per Catalunya, i ha demanat posar els ulls en Escòcia i el seu referèndum. 


Per aconseguir aquest pacte, però, Bertran és conscient que abans té una altra feina, la de convèncer CiU i ERC de que l'estratègia d'aconseguir el pacte fiscal no té futur. I és que el secretari general de SI ha considerat que el que cal és que 'ens oblidem de passos impossibles, i aprendre de la lliçó de l'Estatut'. SI basarà el seu argument en la 'inviabilitat que s'ha demostrat a la comissió d'estudi'. 'Els ponents han explicat que no és viable econòmica, jurídica i políticament', ha dit Bertran, que ha avançat que l'aportació de SI a les conclusions de la comissió d'estudi estarà basada precisament en recollir tots els arguments dels participants que han rebutjat la viabilitat del concert econòmic.


Per Bertran, portar als ciutadans cap al pacte fiscal suposa 'un engany' que pot 'generar més frustració i una pèrdua de temps que el país no es pot permetre'. 'L'única sortida possible és la independència política', ha conclòs.

ETIQUETES ciuercsitransició nacionaluriel bertran
NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada