dijous, 15 de setembre del 2011

Twitter parla cinc noves llengües però segueix marginant el català


Incorpora el xinès simplificat, l'hindi, el tagal i el malai · El conseller delegat de la xarxa social s'havia compromès amb la llengua catalana.

La plataforma Twitter ha presentat la traducció de la seva interfície a cinc noves llengües: xinès simplificat, hindi, tagal i malai, segons publica el portal d'informació tecnològica Mashable. Afirma també que la popular eina d'Internet aviat parlarà sis idiomes europeus més: suec, noruec, danès, finès, polonès i hongarès. No obstant això, de moment no hi ha novetats sobre la traducció al català tot i que la causa iniciada a la xarxa fa mesos pel periodista Albert Cuesta acumula gairebé 4.700 signatures de suport. Cal recordar que al febrer el mateix conseller delegat de Twitter, Dick Costolo, es va comprometre al Mobile World Congress a què el desig d'aquests internautes es faria realitat.Twitter ja parla 17 llengües i aviat seran 23 amb la incorporació del suec, el noruec, el danès, el finès, el polonès i l'hongarès. De moment, però, encara no hi ha cap novetat respecte la traducció al català, promesa per Dick Costolo el passat febrer de visita a Barcelona.

DIJOUS, 15 DE SETEMBRE DE 2011 12:00 H

La causa iniciada a la xarxa per Albert Cuesta ja suma gairebé 4.700 signatures i,segons les últimes notícies publicades al bloc del periodista, que manté contactes amb Twitter, la traducció tirarà endavant amb la col·laboració de voluntaris.
De fet, el sistema de traduccions de Twitter se sustenta principalment del voluntariat, com passa en molts altres serveis de la xarxa. En aquesta pàgina, els usuaris es poden oferir per promoure la traducció de la plataforma a altres llengües. També hi ha la possibilitat de col·laborar a millorar les traduccions ja existents.
Plataformes pioneres a la xarxa com Facebook, YouTube o diversos serveis de Google, estan traduides al català.

ETIQUETES  llengua catalananormalització lingüísticatwitter,twitter en català
directe.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada