dijous, 6 d’octubre del 2011

Artur Mas deixa sense paga extra de Nadal al seu Govern i els alts càrrecs de la Generalitat


Artur Mas.
El president de la Generalitat, Artur Mas. (Toni Albir / EFE)

EFE. 2011.05.10
El president català, Artur Mas , ha anunciat avui que aquest any, com a signe d'austeritat, els membres del seu Govern i els alts càrrecs de la Generalitat es quedaran sense la paga extra de Nadal "sencera".
Fonts de Presidència han explicat que aquesta mesura, sumant 350 alts càrrecs de la Generalitat (president, consellers, secretaris generals, directors generals i directius d'empreses públiques) suposarà un estalvi simbòlic de 1,8 milions d'euros.
Se suma a la rebaixa del 15% del salari dels membres del Govern que va aplicar el tripartit
En la sessió de control al president de la Generalitat en el ple parlamentari d'aquest dimecres, Mas ha revelat que en la reunió de dimarts del seu executiu va plantejar aquesta idea,que coincideix amb la petició de representants de les Juntes Clíniques d'hospitals públics perquè diputats i alts càrrecs es baixin el sou.

Aquest gest simbòlic i exemplaritzant, que segons ha recordat Mas se suma a la rebaixa del 15% del salari dels membres del Govern que va aplicar el tripartit mesos abans d'abandonar el poder, es produeix en plena polèmica per les retallades socials.
A la sessió d'aquest dimecres, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, li ha demanat un compromís ferm per complir les resolucions que es van aprovar al Parlament la setmana passada, algunes d'elles malgrat l'oposició de CiU. Mas ha assegurat no tenir "cap inconvenient" a assumir aquest compromís, sempre que les propostes no signifiquin "posar més diners" en el sistema, donada la greu situació de les finances de la Generalitat.
A la sessió de control, el president de la Generalitat ha hagut de defensar una vegada més de les crítiques de l'oposició per la configuració, sobretot, en sanitat. El més contundent ha estat el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ha arribat a suggerir la destitució del conseller de Salut, Boi Ruiz, i ha exigit collar als més rics per evitar unes retallades que porten a la "fractura social". 

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per la seva banda, ha qualificat d'"inacceptable, indigna i insostenible" la situació de l'atur i ha instat Mas a "actuar" en la línia de les resolucions pactades la setmana passada entre CiU i PPC. El debat més agre l'ha mantingut Mas amb el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Uriel Bertran, que ha vinculat les "morts" que segons ell estan provocant les retallades en sanitat amb el "robatori fiscal" d'Espanya sobre Catalunya . 

Després d'afirmar que li donaria "vergonya" repetir algunes de les paraules pronunciades per Bertran, Mas li ha advertit que amb aquest tipus de discursos "no guanyarà cap adepte a la seva causa" independentista, perquè generen "por" a viure a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada