dilluns, 3 d’octubre del 2011

Duran Lleida revela que Zapatero el va convidar a convertir-se en ministre del seu Govern


El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, conversa amb el portaveu de CiU al Congrés, Josep 
Antoni Duran i Lleida. (Angel Diaz / EFE)
EFE. 2011.03.10
El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida , ha rellevat aquest dilluns que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero , el va convidar a convertir-se en ministre del seu Executiu a principis de la legislatura, però l'oferta va ser rebutjada.

"Jo no vull ser ministre. Jo he pogut ser ministre en l'època de govern del PP. De fet, ja l'hagués pogut ser en la primera època de govern del PSOE i últimament també vaig ser convidat en més d'una ocasió a participar en el Govern ", ha afirmat Duran en declaracions a Catalunya Ràdio .


La invitació, segons ha recordat Duran, es va produir "en privat" a principis de legislatura: "Zapatero ens va preguntar a (Artur) Mas ia mi si volíem entrar. Nosaltres, no només no entrem, sinó que li vam votar tots els pressupostos en contra , perquè no hem estat d'acord amb la manera com feia les coses. I tot venia precedit d'un incompliment de Zapatero amb l'Estatut ". Perquè CiU decidís entrar al Govern espanyol, segons ell, "haurien de donar-se unes circumstàncies que avui no es donen", a causa de les ferides provocades per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut o la reforma de la Constitució pactada tot sol per PSOE i PP"En aquestes circumstàncies, CiU de cap manera pot formar part del Govern de l'Estat. Si algú plantegés seriosament una reorientació, en la línia del que havia plantejat el Parlament, i un tractament fiscal diferent, nosaltres no hem d'estar tancats a això. Però ara per ara ho veig molt difícil ", ha puntualitzat.D'altra banda, davant la crida del socialista Miquel Iceta al vot útil de l'electorat nacionalista per poder frenar el PP i que CiU pugui així jugar algun paper a Madrid, Duran ha qualificat de "molt gracioses" aquestes reflexions.

No obstant, ha advertit que només si CiU surt reforçada en les eleccions del 20 de novembre es podrà "contrarestar el pes d'una majoria absoluta del PP". "L'única opció política a Catalunya que pot tenir un grup parlamentari amb veu pròpia, capaç de defensar els interessos de Catalunya, és CiU", ha recalcat.

Relacionades en 20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada