dimarts, 4 d’octubre del 2011

El mapa del 'tisorada': retallades en comunitats i ajuntaments en temps de crisi



Diners Totes les comunitats han aplicat dures polítiques d'estalvi per combatre el dèficit.(ARXIU)

20MINUTOS.ES / AGÈNCIES. 2011.03.10 - 17:52

En l'administració pública ha arribat l'època de vaques magres. Si es poguessin comptabilitzar les paraules més pronunciades durant els últims mesos pels dirigents triomfarien crisi, dèficit, tisorada, ajust i retallada, però també els seus antònims: pujades, impostos, increment ... Totes elles amb la mateixa finalitat: complir l'objectiu del dèficit, mentre s'intentasostenir un sistema públic en perill. Aquests retalls suposaran un estalvi a les arques públiques de les comunitats autònomes de més de4. 500 milions d'euros.


Pots veure aquí més gran el Mapa del 'tisorada' (visualització recomanada amb Fiirefox i Chrome) 
Aquesta és la radiografia d'un país amb el cinturó encara més atapeït.

Andalusia

Presidida pel socialista José Antonio Griñán, el seu Govern assegura que a la comunitat autònoma amb més població d'Espanya no hi haurà retallades "ni en sanitat ni en beques" i que només preveuen mesures de "austeritat".
De moment, la Junta d'Andalusia ha pogut disminuir la seva despesa en 600 milionsd'euros, i ho ha fet amb una reducció de les despeses operatives no vinculats a serveis essencials (88,3 milions), amb la millora de l'eficiència de la despesa farmacèutica (197), amb una disminució de les despeses financeres (152) i amb la reprogramació de les inversions (161).
A més, s'ha frenat la incorporació de nous professors a l'educació pública. Estava pressupostat que aquest curs s'unissin 680 docents, però només 198 han entrat a les classes.
S'acosta temps electoral per a aquesta comunitat (les autonòmiques se celebraran al març de 2012) i ​​no es preveuen dràstiques mesures més enllà d'uns pressupostos restrictius però que, tal com ha avançat l'executiu andalús, donaran prioritat a les polítiques de despesa social davant a les inversions.

Aragó

Aragó va aconseguir mantenir el seu dèficit a ratlla durant el primer semestre, amb un 0,63%. Luisa Fernanda Rudi, del Partit Popular, governa la regió des de les municipals del 22 de maig.
Rudi no ha parlat de retalls, sinó d'un " ús més eficient i eficaç dels recursos disponibles "per aconseguir l'objectiu de no ultrapassar el límit anual del 1,3% del PIB marcat pel Ministeri d'Economia.
Així, i amb més d'un centenar de mesures, el nou govern aragonès pretén estalviar 105 milions d'euros en aquesta legislatura.
Per això, i sense afectar a la despesa corrent sanitària, s'han de limitar les subvencions públiques, no es reposarà ni es comprarà mobiliari en vuit anys i es controlarà el carburant, les dietes, el parc mòbil i el consum elèctric i de telèfon.

Astúries

L'exministre de Foment amb José María Aznar, Francisco Álvarez-Cascos , governa la regió des del 22-M amb el seu propi partit, el Fòrum Astúries. Al juliol, Cascos va avisar que emprendria un projecte de "dràstica eliminació" d'allò que resulta " onerós o innecessari "en el sector públic asturià.
Per quadrar els seus comptes, Cascos confia en comptar amb els 1.250 milions que diu que l'Estat deu a Astúries. De moment, no s'han anunciat mesures concretes, excepte l'estalvi de gairebé 5 milions d'euros anuals per l'eliminació d'òrgans i alts càrrecs.
La Ràdio Televisió del Principat d'Astúries també patirà diversos ajustaments. Amb un pressupost d'uns 40 milions d'euros anuals, diverses productores audiovisuals relacionades amb l'ens han denunciat que no tenen fons per pagar les nòmines d'octubre.
A més, gairebé 800.000 euros que estalviaran amb el canvi de gamma dels cotxes oficials l'executiu asturià, que vol posar en marxa un xec-nadó de 2.000 euros a gastar en comerços del Principat. "Ni un pas enrere", ha dit, en drets socials.
El projecte estrella de l'anterior legislatura a Astúries, el centre cultural Niemeyer a Avilés, ha detingut la seva programació fins al mes d'abril de 2012. El patronat ha xifrat les pèrdues en 600.000 euros.

Balears

El popular José Ramón Bauzà presideix el Govern de l'arxipèlag després del 22-M.Va guanyar les eleccions amb la major avantatge de la democràcia a les illes, un46,3% dels vots i va aconseguir una àmplia majoria absoluta de 35 sobre 59 escons.Bauzà ja ha anunciat retallades de la despesa pública per estalviar 115.000.000 anuals.
Entre aquests tisorades hi ha la reducció en un 70% dels alliberats sindicals i reduir a partir de gener de 2012 el nombre de consorcis públics, que passaran de 107 a 30, de 26 a 18 les fundacions i de 28 a 21 les empreses públiques.
L'empresa pública Gesma i les fundacions dels hospitals de Son Llàtzer, Inca i Manacor desapareixen.
La cara negativa d'aquesta mesura seran els 800 acomiadaments de contractats laborals de l'administració autonòmica. La positiva és que els proveïdors de la comunitat podran cobrar en dos anys els 247 milions d'euros que els deu el Govern.

Canàries

Presidit per Paulino Rivero, de Coalició Canària, l'arxipèlag devia 3.234.000 d'eurosel primer trimestre de l'any, segons el Banc d'Espanya. Fins 2008, les illes van estalviar prop de 3.500 milions d'euros, una xifra que finalment s'ha quedat curta per afrontar deutes i pagaments.
La conselleria d'Economia i Hisenda preveu un pressupost per al 2012 "entre un 2% i un 3% menor que el de 2011". Aquesta xifra suposa que els comptes baixin entre 120 i 180 milions d'euros, dels 6.259.000 d'aquest exercici davant els 6.100 milions.
Per això, el Govern que presideix Paulino Rivero ha aprovat un pla que preveuagilitzar les certificacions dels fons europeus per recuperar 61 milions.
També supervisarà els desplaçaments entre illes dels alts càrrecs, controlarà les subvencions i no es tallarà a l'hora de reduir el salari dels empleats en funció de les hores que no hagin complert.
El gran retallada a les Canàries va ser el 2011, quan es va reduir el pressupost en un 11% amb mesures com rebaixar en 320 milions d'euros el pressupost en sanitat.Divendres passat, la conselleria va anunciar que els quiròfans es tancaran a la tarda.

Cantàbria

Presidida per Ignacio Diego, del Partit Popular, que va aconseguir imposar-se al mediàtic Miguel Ángel Revilla, ha xifrat en 440 milions d'euros el forat que ha deixat l'anterior Executiu. De moment, no han anunciat grans mesures, tan sols una retallada de 100 milions que ha ajornat fins que acordi amb el Ministeri d'Economia les actuacions per corregir el dèficit.
El que si va anunciar el president càntabre és que no té intenció de dur a terme cap retallada en matèria d'ocupació , encara que durant la seva campanya electoral va anunciar que faria retallades en les empreses públiques de Cantàbria pel mal estat de les finances.

Castella i Lleó

En aquesta Comunitat, on governen el PP des de 1987, actualment amb Juan Vicente Herrera com a màxim dirigent, s'assegura que podrien no aplicar mesures especials, ja que l'executiu considera que estan fora de perill de "l'herència enverinada" que han deixat els socialistes en altres comunitats, com la de Castella-la Manxa, segons paraules del portaveu de la Junta, José Antonio de Santiago-Juárez.
Tot i així el deute de Castella i Lleó va ascendir a ascendir a 4.422.000 d'euros en el primer trimestre del 2011, segons les dades del Banc d'Espanya.
Els socialistes han acusat el govern d'Herrera de fer "retallades ocults" en Sanitat i Educació, com ara haver eliminat ajuts a centres de discapacitats i haver estalviat en programes de conciliació, o de dur a terme retallades d'un 5,5% en el despesa d'educació.
L'executiu es defensa i assegura només "s'ajusta a la retallada que el Govern central imposa". I és que l'Estat, segons la Junta, li deu 724 milions d'euros en concepte de finançament autonòmic, és a dir, que li ha "pispat" a cada família de la regió 1110 euros.

Catalunya

La segona major autonomia per població torna a estar governada per CiU després del vuit anys en mans socialistes. El seu president, Artur Mas , ha posat en marxa undur pla d'ajust sanitari, que el portarà a estalviar de 900 a 1.000 milions d'euros el2011.
Molts grans hospitals, com el d'Arnau de Vilanova, Bellvitge i el Clínic de Barcelona, ​​han patit durs ajustos que impliquen tancament de serveis, de llits, quiròfans iprescindir de les suplències dels interins. En el Clinic s'han retallat, per exemple, 24 milions de pressupost . De moment, està en l'aire la proposta de reduir a la meitat la paga extra de Nadal del personal sanitari.
El Govern es proposa estalviar 45.000.000 baixant els sous d'uns 40.000 sanitaris i els metges han rebut ordres de avançar altes i restringir proves diagnòstiques . La meitat de ambulatoris catalans de 24 hores deixaran de donar servei a la nit i uns 40 van tancar durant els mesos d'estiu.
Altres retallades han estat la reducció la supressió de la sisena hora lectiva, la rebaixa de l'aportació a les universitats públiques, la reducció d'ordinadors, la cancel lació temporal de les ajudes per fills menors de tres anys o la reducció a 600 places per a nous policies davant les 800 previstes.
A més s'han reduït al 50%, i per un termini de dos mesos, el pagament a les residències d'ancians i discapacitats . També s'han reduït 64 entitats, consorcis o empreses del seu sector públic d'un total de 275.
Fins a la cultura s'ha vist afectada, amb una reducció del 15% en les subvencions, i les infraestructures, amb l'ajornament d'obres com la línia 9 de metro de Barcelona.
La Generalitat no descarta sumar a això algunes privatitzacions, com el mateix Mas ha suggerit.

Castella-la Manxa

Les municipals del 22 de maig van donar un resultat històric. Després d'estar des de 1983 sota Govern socialista, el Partit Popular, amb María Dolores de Cospedal al capdavant, va guanyar a Castella-la Manxa . Després de passar uns mesos assegurant que l'herència socialista en matèria d'economia estava enverinada, De Cospedal ha iniciat un "pla de xoc" per estalviar 1.815.000 d'euros, rebaixant així el pressupost de la comunitat en un 20%.
Amb un dèficit superior al 4% del seu PIB, la comunitat castellà-manxega manté una guerra amb les farmàcies, que van arribar a tancar els seus establiments en protesta per els 163 milions que els deu el Govern. Una xifra que s'inclou en els 2.800 milions als quals ascendeix la factura de l'Executiu amb els proveïdors. Les retallades anunciats per l'executiu de Cospedal són:
  • Eliminació l'ajuda de 400 euros a 32.000 vídues.
  • 1000 interins menys en l'Ensenyament Secundari.
  • Suspensió els viatges de la tercera edat.
  • Els dependents segueixen sense rebre les ajudes.
  • Venda d'edificis sanitaris i cotxes oficials.
  • Reducció del nombre d'alliberats sindicals, de 785-284 de manera que el Govern regional preveu estalviar 391.000.000. També se suprimeixen les subvencions a sindicats i patronal.
  • Els docents d'Infantil, Primària i Secundària tindran dues hores lectives més.Els 34 centres de formació de professorat queden reduïts a un.
  • Congelació de l'oferta pública d'ocupació: el pla presentat contempla també aquesta mesura   en tots els sectors de cara al 2012 i la prohibició de contractar personal funcionari interí.
  • Eliminació de 19 empreses i fundacions públiques i es redueix un 20% el pressupost de l'ens públic de la Ràdio-Televisió de Castella-la Manxa. També desapareixerà la Fundació Ínsula Barataria, l'Institut Don Quixot de Promoció Turística, així com l'Institut de la Vinya i el Vi de Castella-la Manxa (IVICAM).
  • Desaparició de l'Oficina Tècnica d'Habitatge.
  • Reducció del 50% dels alts càrrecs de Castella-la Manxa .
  • Eliminació de la figura del Defensor del Poble.

Comunitat Valenciana

Tot i que les eleccions del 22 de maig les va guanyar Francisco Camps, la seva dimissió pel cas Gürtel ha deixat en mans de Alberto Fabra (PP) la presidència de la Generalitat. Enrique Verdeguer, fitxatge de Camps per fer-se càrrec de la Conselleria d'Economia , Indústria i Comerç, ha anunciat un decret llei de mesures urgents per alsector públic i ha assegurat que volen reduir els pressupostos del 2012 en 1.500 milions d'euros.
  • Reestructuració de 26 societats mercantils, 16 entitats de dret públic i 35 fundacions. Aquestes empreses tenen un cost pressupostari actual de 2.600 milions d'euros, una nòmina d'entre 10.000 i 11.000 treballadors i un nivell d'endeutament que supera els 5.000 milions d'euros. Pretenen estalviar 400 milions.
  • 62 conservatoris de música a València estan en perill Retalls en els conservatoris de música pel 55% del pressupost, el que posa en perill la permanència de 62 conservatoris, 1.200 llocs de treball i l'ensenyament de 8.500 alumnes.
  • Reagrupació d'empreses públiques per "fer més amb menys".
  • Eliminació de personal dels hospitals per estalviar 69 milions d'euros i rebaixar en 260 milions d'euros la factura farmacèutica.
  • Supressió de 704 llocs de treball institucionals i 165 alliberats sindicals perestalviar 31 milions d'euros.

Extremadura

Governada per José Antonio Monago, del Partit Popular, gràcies a l'abstenció d'Esquerra Unida. En el seu discurs d'investidura, Monago anunciar que reduiria a la meitat el nombre d'empreses, ens i organismes públics. Després, va anunciar que retallaria entre un 1 0% i un 20% el pressupost d'Extremadura per al 2012. L'objectiu: acabar amb un dèficit que la Junta fixa en 2.500 milions d'euros.
  • Reducció del 50% els alts càrrecs i els llocs de lliure designació, les despeses en publicitat i propaganda, les despeses en estudis i programes; retallar les despeses jurídiques externs de la Junta d'Extremadura, així com les despeses en publicitat, per representació i dietes de viatge.
  • Supressió dels privilegis als funcionaris que siguin alts càrrecs, anular les clàusules indemnitzatòries als directius i reduir els seus sous.
  • Les despeses de protocol i recepcions oficials disminuiran un 75%. També es renegociar els lloguers d'edificis públics.

Galícia

Governada com en la major part de la democràcia pel Partit Popular, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, va anunciar que el seu objectiu era "blindar la despesa social", reduint les partides en educació, sanitat i serveis socials només un 0, 4%. Segons l'oposició, Feijóo no diu la veritat, ja que les àrees on les retallades han estat més severs són Educació i Sanitat, per un valor de 254 i 245 milions d'euros, respectivament.
El seu pressupost per al 2012 es quedarà, en total, amb 129 milions d'euros menys que el d'aquest any, amb un endeutament addicional de 114 milions.
Entre les actuacions dutes a terme, s'ha suprimit la gratuïtat del s llibres de text per a quatre de cada deu famílies gallegues. També es va anunciar la privatització d'hospitals i elcierre de quiròfans per estalviar, i s'ha deixat sense cobertura d'assegurança a 30.000 mariners i mariscadores.
S'ha anunciat la retallada dels serveis d'ambulàncies
  • S'ha retallat 101 milions d'euros dels fons destinats a les polítiques actives d'ocupació.
  • La política social de l'habitatge ha patit un retallades de 126 milions en l'últim any, segons el PSOE.
  • S'ha anunciat el retall dels serveis d'ambulàncies a alguns municipis.
  • 43.000 dependents gallecs estan a l'espera de rebre ajudes .
  • S'ha anunciat la supressió de 161 places en Educació Infantil i Primària. A més, els mestres havien de passar de 21 a 25 hores lectives setmanals i se'ls feia responsables de la vigilància dels alumnes mentre aquests baixen o esperen al transport escolar.

La Rioja

Governada des de 1987 pel Partit Popular, Pedro Sanz n'és el president des de 1995. El 2 de setembre va anunciar un "pla d'austeritat" per a una comunitat amb un deute de 910 milions d'euros , segons el Banc d'Espanya.
Aquest pla projecta una disminució dels alliberats sindicals i un nou impostmediambiental per a les empreses energètiques.

Madrid

Gran escenari de la batalla entre el Partit Popular i el professorat públic, Esperanza Aguirre governa des de 2003.
La seva iniciativa d'incrementar en dues hores setmanals l'horari lectiu dels professors ha deixat sense feina a gairebé 1.000 professors interins. Això suposaria un estalvi de 80 milions d'euros i que alguns docents hagin de donar assignatures per a les quals no estan preparats específicament.
La presidenta també ha pactat un retall de 2.000 alliberats sindicals per estalviar 72 milions d'euros, encara que s'ha compromès a garantir els serveis essencials com la sanitat, l'educació o els transports i ajornarà partides dedicades a altres matèries.
Segons l'executiu, la Comunitat no té problemes de liquiditat, encara que els seus ingressos han minvat.

Múrcia

El president regional, Ramón Luis Valcárcel, del Partit Popular, ha insinuat diverses vegades, per després retractar-se, la seva intenció de aplicar el copagament sanitari, com a mitjà per a estalviar part dels 2.709.000 de deute que té la seva comunitat   .Malgrat els pagaments pendents, a Múrcia no es cobrarà l'impost de patrimoni a les rendes més altes.
Però Valcárcel ha assegurat que preparen uns "pressupostos innovadors" i han anunciat dues mesures: rebaixar el pressupost de les universitats i reduir l'horari dels ambulatoris, que tancaran els dissabtes.
El Govern regional ha avançat la rebaixa d'entre el 10% i el 18% dels comptes de 2012, de manera que el pressupost es reduiria, a falta de confirmació, prop de 800 milions d'euros , encara que això no afectarà a serveis "inamovibles "de caràcter social, segons l'executiu.
Els dependents, immigrants, persones sense recursos i estudiants ja reben un 30% menys de subvencions i les retallades en Educació sumen 27,5 milions d'euros en matèria de personal.
Una altra de les promeses de Valcárcel va ser que, abans de clausurar un quiròfan,tancaria la televisió pública.

Navarra

La Comunitat Foral és governada per Yolanda Barcina , d'UPN, amb el suport del PSOE. La presidenta ha aprovat un primer retallada de la despesa de 190.600.000 d'euros , encara que abans que acabi l'exercici l'ajust ha d'assolir els 294.300.000.
  • La despesa farmacèutica es reduirà en 18 milions.
  • Es ajornen les obres del Pavelló Arena per estalviar 14, 5 milions d'euros.
  • Es contractaran 112 professors menys per estalviar uns 8 milions d'euros. Els docents haurien d'augmentar de 17 a 18 les seves hores lectives setmanals.
  • La Universitat pública de Navarra deixarà de rebre 4 milions d'euros.
País Basc
Per primera vegada en democràcia, un govern no nacionalista dirigeix ​​el País Basc.Amb un acord entre el PSE i el PP, Patxi López, amb Antonio Basagoiti com a segon, és el lehendakari.
De moment, la consellera de Cultura, Blanca Urgell, ha reconegut que en la seva àrea hi haurà "una retallada important" per al proper any. López ha promès no fer mal amb les reduccions pressupostàries i no tocar sanitat, educació i assumptes socials.
La gran obsessió del lehendakari és lluitar contra el frau, sobre el qual ha calculat que costa als bascos el mateix que tot el sistema educatiu (entre el 17% i el 18% del PIB).

Ajuntaments

La majoria dels ajuntaments espanyols van començar a posar en marxa plans d'austeritat després de les passades eleccions del 22 de maig. Algunes mesures no han estat executades encara i altres estan per decidir, ja que els consistoristenen encara per tancar els pressupostos per al 2012. Tots els retalls explicats a continuació estan en les previsions, s'hagin posat en marxa o no, i no exclouen altres restriccions futures.


GALÍCIA

  • Ajuntament de Pontevedra. Alcalde: Miguel Fernández Lores (BNG). Les retallades afecten sobretot a la despesa corrent. S'han suspès projectes i s'ha suprimit l'Equip Municipal d'Inclusió Social. Total estimat: 1,5 milions.
  • Ajuntament de la Corunya. Alcalde: Carlos Negreira (PP). S'han suprimit cotxes oficials i alguns escortes. Reducció del 50% en despeses de protocol i publicitat. Retallada del 35% en el sou dels funcionaris. Cancel.lació d'assegurances mèdiques privades per a regidors. Total estimat: 11 milions d'euros.
  • Ajuntament de Ferrol. Alcalde: José Manuel Rey Varela (PP). Reducció de despesa de lloguers, manteniment d'edificis, mobiliari, telèfon, projectes d'obres, publicitat i protocol. Total estimat: 2,6 milions.
  • Ajuntament de Lugo. Alcalde: José López Orozco (PSOE). Es va reduir el pressupost per les festes de Sant Froilà. Total estimat: 50.000 euros.
ASTÚRIES
  • Ajuntament d'Oviedo. Alcalde: Gabino de Lorenzo (PP). Reducció (prevista) entre un 8% i un 10% en l'àrea de Cultura.
  • Ajuntament de Gijón. Alcaldessa: Carmen Moriyón (Fòrum Astúries).Reducció de la despesa de personal. Reducció de directius i càrrecs de confiança. Total estimat: 640.000 euros.
CANTÀBRIA
  • Ajuntament de Santander. Alcalde: Iñigo de la Serna (PP). Reducció en un 30% del personal eventual i supressió de càrrecs. Congelació de l'oferta d'ocupació pública. Supressió de les hores i els serveis extraordinaris.Restriccions de despesa i horari en telefonia fixa i mòbil. Eliminació de comissions. Els nous contractes de serveis tindran una retallada del 10%.Mesures d'estalvi energètic. Total estimat: 12 milions.
EUSKADI
  • Ajuntament de Bilbao. Alcalde: Iñaki Azkuna. Tot just prendre possessió, va aplicar una contenció de la despesa corrent i suprimir 6 alts càrrecs.
LA RIOJA
  • Ajuntament de Logronyo. Alcaldessa: Cuca Gamarra (PP). Adaptació dels horaris d'encesa i apagat de fanals. Retalls en òrgans de Govern i alts càrrecs.Eliminació de gerències d'empreses públiques. Reducció a la meitat de l'assignació als grups polítics. Total estimat: un milió d'euros.
CATALUNYA
  • Ajuntament de Lleida. Alcalde: Àngel Ros Domingo (PSC). Diversos anuncis.Dissolució dels organismes municipals autònoms per integrar-los en les regidories. Pujada de taxes municipals (3,35%). Estalvi de lloguers d'edificis municipals en 300.000 euros. Estalvi en hores extres de 300.000 euros i 30.000 en despesa telefònica. Retall de sous a regidors i càrrecs de confiança (ja aplicat). Retallada en despesa d'enllumenat. Total estimat: més d'1 milió d'euros.
COMUNITAT VALENCIANA
  • Ajuntament de València. Alcaldessa: Rita Barberá (PP). Suspensió fins a nova ordre la Mostra de cinema de València. Total estimat: 1,7 milions d'euros.
  • Ajuntament de Paterna. Alcalde: Lorenzo Agustí Pons (PP). Reducció de personal. Reducció de la despesa en serveis. Reducció de la despesa energètica. Reducció de les línies d'autobús, de 6 a 1. Total estimat: quatre milions.
  • A untament d'Ontinyent. Alcalde: Jorge Rodriguez Gramage (PSOE).Reducció de la despesa en un 20% del servei de neteja municipal. Tancament de la televisió municipal. Reducció del 26% en sous del personal del Govern.Lloguers municipals. Total estimat: 590.000 euros.
  • Ajuntament de Benidorm. Alcalde: Agustín Navarro Alvado (PSOE). Reducció en 100.000 euros de subvencions a entitats festeres. Prejubilació de 98 empleats. No renovació de 46 contractes temporals (561.000 euros). Extinció de 17 comissions de servei. Reducció del 50% en el plus de productivitat de la Policia. Supressió de cistelles de Nadal als treballadors municipals. Eliminació de la subvenció per als actes en honor a Santa Rita. Revisió i reestructuració d'ajuts a clubs i entitats esportives locals. Reducció de despeses protocolaris.Revisió de la carta de serveis voluntaris. Total estimat: 5 milions d'euros.
  • Ajuntament de Dènia. Alcaldessa: Ana Kringe (PP). Externalització de serveis.Congelació d'inversions. Reducció d'hores extra i visites a fires de turisme.Eliminació de publicacions. Reducció de personal. Tancament de diversos locals de lloguer. Supressió de les escoles matineres. Reducció d'ajudes per al transport. Total estimat: + de 2 milions.
  • Ajuntament d'Elx. Alcaldessa: Mercedes Alonso (PP). Reducció del pressupost de festes en 300.000 euros. Anul • lació del contracte amb l'empresa adjudicatària de l'aire condicionat. Suspensión del mantenimiento de los campos de césped (60.000). Cancelación del convenio para Clot de Galvany (50.000). Renuncia de los funcionarios a los uniformes de verano. Reducción del número de ediles con dedicación exclusiva. Eliminación de “sanecanes” para mascotas (72.000 euros). Cancelado el convenio sobre el legado de Miguel Hernández. Total estimado: 1,8 millones.
  • Ayuntamiento de Torrevieja. Alcalde: Eduardo Dolón (PP). Suspensión del Premio de Novela Ciudad de Torrevieja. Total estimado: 360.000 euros.
ANDALUSIA 
  • Ayuntamiento de Sevilla. Alcalde: Juan Ignacio Zoido (PP). Reducción del gasto corriente en 1,5 millones. Reducción de 1,5 millones en la “carga financiera”. Supresión de subvenciones que no se sacan a concurso. Reducción de contrataciones de obras y servicios. Reducción del presupuesto de los huertos urbanos. Total estimado: + de 3 millones de euros.
  • Ayuntamiento de Jerez (Cádiz). Alcaldesa: María José García Pelayo (PP). Recortes de hasta el 31% en sueldos de más de 40.000 euros. ERE en Onda Jerez. La gestión de Aguas de Jerez (Ajemsa) pasa a manos privadas bajo concesión administrativa. La explotación de los Montes de Propios será privada. La Feria del Caballo contará con un día menos. Total estimado: 25 millones de euros.
  • Ayuntamiento de Valverde del Camino (Huelva). Alcaldesa: Loles López (PP). Personal municipal: 12 contratos no renovados y negociación de jubilaciones y prejubilaciones. Total estimado: sin cifras.
  • Ayuntamiento de Isla Cristina (Huelva). Alcaldesa: María Luisa Faneca (PSOE). Reducción de personal municipal. Total estimado: sin cifras.
  • Ayuntamiento de Lepe (Huelva). Alcalde: Manuel A. González Rivera (PP). Reducción de personal en un 20%.
EXTREMADURA
  • Ayuntamiento de Mérida. Alcalde: Pedro Acedo Penco (PP). Eliminación de 272 puestos de trabajo municipales. Despido de 13 conserjes de colegios. Total estimado: aún sin cifras.
CASTELLA LA MANXA
  • Ayuntamiento de Toledo. Alcalde: Emiliano García-Page Sánchez (PSOE). Reducción del alumbrado público. Reducción temporal del 80% de inversiones en la vía pública. Reducción del gasto en el servicio de limpieza. Control de consumo de telefonía móvil (aplicado ya el 20%). Reducción de un 15% en el consumo de telefonía fija. Total estimado: 3 millones de euros.
  • Ayuntamiento de Puertollano (Ciudad Real). Alcalde: Joaquín Hermoso Murillo (PSOE). Reducción del gasto corriente. No renovación de contratos eventuales. Subida de tasas en instalaciones deportivas y culturales. Reducción de subvenciones a colectivos vecinales, asociaciones y fundaciones. Aumento de la presión fiscal no superior al 5%. Total estimado: 14 millones de euros.
  • Ayuntamiento de Cuenca. Alcalde: Juan Ávila Francés (PSOE). Cierre de la televisión municipal 'Ocho televisión'. Total estimado: sin cifras.
  • Ayuntamiento de Albacete. Alcaldesa: Carmen Bayod (PP). Reducción del presupuesto del Festival Internacional de Cine de Albacete a un tercio. Reducción del 30% en el presupuesto de la Feria. Total estimado: + de 300.000 euros.
CASTILLA Y LEÓN
  • Ayuntamiento de León. Alcalde: Emilio Gutiérrez Fernández (PP). Reajuste del gasto de telefonía. Supresión del cargo de vicealcalde. Alquiler y venta de edificios. Renuncia a ser sede o subsede del campeonato del mundo de balonmano (300.000 euros). Reducción prevista de las dedicaciones exclusivas y el personal eventual. Reducción prevista de comisiones. Total estimado: hasta 2,4 millones.
  • Ayuntamiento de Cacabelos (León). Alcalde: Adolfo Canedo (PP). Reducción de personal del consistorio: de 68 a 51. Reducción de sueldos del equipo de Gobierno en 47.257 euros. Reducción de profesores en actividades extraescolares. Reducción del gasto en el alumbrado público. No habrá luces de Navidad. Ahorro en edificios. Total estimado: 614.000 euros.
  • Ayuntamiento de Salamanca. Alcalde: Alfonso Fernández Mañueco (PP). Reducción del sueldo del alcalde en un 5%. Reducción de las asignaciones de los grupos municipales. Reducción de los tenientes de alcalde, de nueve a cinco. Reducción del 40% del personal de confianza. Congelación de la oferta de empleo público durante dos años. Cambio de coches oficiales por otros de gama media. Disminución de gastos de protocolo, publicidad y representación un 15%.
  • Ayuntamiento de Valladolid. Alcalde: F. Javier León de la Riva (PP). Reducción de la aportación municipal a la Seminci en un 2,8%. Revisión de impuestos locales. Total estimado: sin cifras.
  • Ayuntamiento de Burgos. Alcalde: Javier Lacalle (PP). Se han eliminado las plazas de aparcamiento para concejales. Congelación de retribuciones a cargos políticos. Agrupación de compras y servicios municipales. Total estimado: 7 millones.
MADRID
  • Ayuntamiento de Madrid. Alcalde: Alberto Ruiz-Gallardón (PP). ElAyuntamiento más endeudado de España (7.008 millones de euros en el primer trimestre de 2010) destinará casi once millones de euros menos que en 2010 para la Concejalía de Las Artes, de los que cuatro afectarán al programa de Bibliotecas y Patrimonio Bibliográfico . 2,5 millones de usuarios de las 219 bibliotecas públicas de toda la región se han quedado sin talleres y actividades semanales.
  • Ayuntamiento de Leganés . Alcalde: Jesús Gómez Ruiz (PP). Han eliminado las ayudas a las familias sin ningún tipo de ingresos.

Relacionades en 20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada