dimarts, 25 d’octubre del 2011

Els partidaris del 'Sí' a la independència gairebé dupliquen els del 'No', segons el CEO

La tercera onada del Baròmetre polític de la Generalitat mostra una àmplia majoria social favorable a la plena sobirania · El suport al concert econòmic català supera el 75%

DIMARTS, 25 D'OCTUBRE DE 2011 11:45 H

Les successives enquestes i estudis que es fan continuen assenyalant que les convulses relacions polítiques entre Catalunya i l'Estat espanyol dels darrers anys han fet créixer el suport social a la independència de Catalunya. Aquest dimarts el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat ha publicat la tercera onada del seu Baròmetre d'opinió política, que per segon cop pregunta obertament a la ciutadania quin seria el seu posicionament davant la convocatòria d'un referèndum d'independència mostra que el 'Sí' guanyaria amb contundència amb el suport del 64,7% dels votants i una participació del 75% de la població. Els partidaris de quedar-se a l'Estat espanyol aconseguirien mobilitzar un 24,7% de l'electorat que suposaria un 35,2% dels vots. El CEO també ha preguntat per primera vegada sobre el concert econòmic -la principal promesa electoral de CiU- i ha constatat que un 75% dels catalans estarien a favor que Catalunya administrés els seus propis impostos.
En concret a la pregunta directa sobre què votaria l'enquestat en cas que demà es celebrés un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, el 45,4% ha respost que votaria 'Sí', el 24,7% que 'No', el 23,8% s'abstindria, un 5,6% no ho sap o no contesta i un 0,6% altres opcions. Per tant amb aquestes dades el resultat del referèndum seria un 64,7% pel 'Sí' contra un 35,2% pel 'No'. 

NOTICIES RELACIONADES:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada