diumenge, 16 d’octubre del 2011

Junqueras alerta que l'estat espanyol 'genera molt poca confiança a Europa'

El president d'ERC creu que les enquestes demostren que hi ha 'una recuperació de la confiança' cap a la seva formació 

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha alertat aquest diumenge que l'estat espanyol 'genera molt poca confiança a Europa'. En aquest sentit ha subratllat que els pressupostos generals de l'Estat han de passar per la Comissió Europea abans d'entrar al Congrés i al Senat. Han conduit a aquesta situació 'les males decisions econòmiques' del PSOE però també del PP, ha afegit. Com a alternativa Junqueras ha reiterat que cal la independència de Catalunya i que al país 'predominin les pràctiques econòmiques d'Europa'. D'altra banda, el president d'ERC s'ha mostrat 'molt satisfet' pels resultats de les últimes enquestes, que demostren que hi ha 'una recuperació de la confiança' cap al partit.
DIUMENGE, 16 D'OCTUBRE DE 2011 15:29 H
Després que el candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, remarqués ahir que el mèrit d'evitar el rescat de l'estat espanyol hagi estat de la federació nacionalista, avui Junqueras ha volgut subratllar que l'Estat no ha estat intervingut encara, però sí 'semi intervingut' des del maig del 2010. En aquest sentit ha recordat que els pressupostos estatals necessiten el vistiplau d'Europa, una conseqüència de les 'males decisions' del PSOE, però també del PP, ha argumentat. La solució passa, per Junqueras, perquè Catalunya 'pugui ser un estat d'Europa', i amb aquest objectiu ha assegurat que treballaran. Ha remarcat també que la proposta d'ERC, en la seva persecució de la independència, és 'clarament diferent' de les de la resta de formacions polítiques.
.
Els acords amb Rcat són 'una senyal que les coses van bé'
.
D'altra banda, Junqueras ha valorat 'de forma positiva' l'acord a què han arribat aquesta setmana ERC i Rcat per anar junts a Girona -i que situa la republicana i exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, com a cap de llista. El president d'ERC ha subratllat que aquests acords amb Rcat a tot el país són 'una senyal que les coses van bé'. Els que comparteixen 'un mateix objectiu i l'actitud necessària per aconseguir-lo', cal que treballin 'junts', ha argumentat Junqueras, ja que 'això és el que la societat espera' d'ells, ha afegit.

Junqueras no ha volgut revelar, però, si el segon lloc de la llista per Girona serà per Rcat. 'Per fer la feina ben feta es necessita discreció', ha manifestat el president d'ERC. No obstant això, ha reflexionat que ERC és 'prou important' en l'àmbit municipalista per tenir una 'representació nodrida' a qualsevol llista, però també és 'generosa'. Per això que assegura que sabran trobar la fórmula perquè la llista conjunta 'sigui útil per representar els interessos gironins'.
.
'Satisfets' amb les dades de l'enquesta del diari 'Ara'
.
Junqueras s'ha mostrat molt satisfet amb les dades aportades per l'enquesta del diari 'Ara'. Segons Junqueras 'aquestes enquestes indiquen que hi ha una recuperació en la confiança de la ciutadania cap al partit d'Esquerra'. Junqueras ha destacat que, des del partit, són conscients que les enquestes tenen un 'valor relatiu' però que estan 'molt contents veient que la intenció de vot cap a ERC creix més setmana rere setmana des de les eleccions municipals'. Junqueras ha fet referència al sondeig de l''Ara' que mostrava l'augment de la intenció de vot que, després de les eleccions municipals, no arribava al 4% i ara es troba per sobre del 7%, com també a l'assignació d'escons, que es trobava entre 0 i 1 i ara, entre 2 i 3.
.
El president d'ERC també s'ha referit a la proclamació de Tarragona com a seu dels Jocs Mediterranis del 2017, observant que és una 'demostració més de la voluntat de projecció internacional' de Catalunya.
.
Junqueras ha assistit avui a la tercera trobada amb militants i simpatitzants d'ERC al Gironès, que s'ha celebrat a Llambilles.
.
NOTICIES RELACIONADES:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada