dijous, 6 d’octubre del 2011

L'alcalde de Sant Celoni (PSC) no és partidari d'un grup propi a Madrid per 'sentit d'estat'

DILLUNS, 3.10.2011. 10:46 H

L'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño (PSC), no es mostra partidari de tenir un grup propi al Congrés dels Diputats. Considera que "per sentit d'estat" és necessària una acció comuna amb el PSOE. En canvi, creu que el PSC ha de tenir veu pròpia i "diferenciada" per tots aquells temes que tenen a veure amb Catalunya. En una entrevista a l'ACN, ha afegit que creu en un sistema federal amb més autonomia econòmica pels territoris. En el mateix sentit, ha demanat una revisió d'algunes autonomies "sense base històrica" que no tenen raó de ser. Castaño espera que el congrés del PSC del desembre sigui un "revulsiu" perquè el partit "està en hores baixes".
Joan Castaño s'ha aliat amb la formula dels alcaldes de Sabadell i Lleida, Manuel Bustos i Àngel Ros respectivament, perquè el PSC tingui veu pròpia al Congrés dels Diputats. En aquesta línia, ha afirmat que cal una "veu diferenciada" per tots aquells temes que afecten Catalunya. En canvi, no s'ha mostrat partidari de formar un grup propi perquè considera que "per sentit d'estat" cal una acció comuna amb el PSOE.

Revisar autonomies

Castaño ha explicat que creu en un sistema federal "semblant a l'alemany, amb més llibertat i més autonomia econòmica" pels diferents territoris. D'altra banda, ha demanat una revisió del mapa estatal, en el sentit que hi ha comunitats autònomes que no tenen raó de ser perquè "no tenen base històrica".

Respecte el congrés del desembre del PSC per escollir el nou primer secretari, Castaño ha assegurat que aquesta trobada ha de "ser un revulsiu" perquè el partit "està en hores baixes". L'alcalde creu que dins el partit hi ha gent molt preparada per liderar el socialisme català.

20-N

Joan Castaño ha acceptat que les eleccions generals del 20 de novembre es preveuen complicades pels socialistes. Ha albirat que, en cas de victòria del PP, Catalunya patirà retrocessos en educació o sanitat. En el mateix sentit, ha previst nous transvasaments d'aigua cap a llocs on "s'han fet bajanades, com ara camps de golf".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada