dijous, 6 d’octubre del 2011

L'FMI ​​recula i ara diu que no comprarà més deute sobirà d'Espanya i Itàlia


Una il lustració d'un euro sobre bitllets de dòlar. (KACPER PEMPEL / REUTERS)

  • El responsable per Europa de l'FMI ha aclarit que qualsevol modalitat de préstec alternativa requeriria una "estructura legal diferent".
  • També ha afegit que l'FMI tampoc té prevista una intervenció en el mercat juntament amb el Fons Europeu d'Estabilitat Financera.
EUROPA PRESS. 2011.05.10 - 21:39
El director del departament europeu del Fons Monetari Internacional (FMI) , Antonio Borges, ha matisat les seves declaracions en què apuntava la possibilitat que la institució adquirís deute sobirà d'Espanya i Itàlia.
Borges recorda que l'FMI ja està prestant diners a diversos països europeus
Així, ha assegurat que aquesta opció no està inclosa en les funcions de l'FMI i requeriria "una estructura legal diferent".

El responsable europeu de l'FMI aclareix que qualsevol modalitat de préstec alternativa al que fa servir el FMI actualment requeriria una "estructura legal diferent i l'ús d'una font de finançament diferent".
També incideix en què no s'han tractat aquestes qüestions amb els seus membres.
En aquesta mateixa línia, també remarca que el Fons Monetari Internacional tampoc està contemplant qualsevol intervenció en el mercat juntament amb el Fons Europeu d'Estabilitat Financera (EFSF per les seves sigles en anglès).
Així mateix, Borges recorda que la institució que dirigeix ​​Christine Lagarde ja està prestant diners a diversos països europeus que han demanat el seu suport i va assegurar que no té cap "petició addicional" d'ajuda d'altres economies del continent.
Prèviament, en una roda de premsa a Brussel.les, Borges s'havia mostrat obert a la possibilitat que l'FMI inverteixi, al costat del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (EFSF per les seves sigles en anglès), en l'adquisició de deute sobirà d'Espanya i Itàlia per contribuir a la recuperació de la confiança dels inversors.
A tot això, Borges ha aclarit que "el Fons només pot prestar els seus recursos als països i no pot utilitzar aquests recursos per intervenir directament en els mercats de bons", en un comunicat remès per l'FMI.

Relacionades en 20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada