jueves, 13 de octubre de 2011

Un exregidor del PP de Masquefa atropella un veí per despenjar una bandera espanyola de l'ajuntament

El consistori celebra un ple extraodinari de condemna dels fets i demana la inhabilitació de l'edil

La policia local ha detingut aquest dimecres el regidor del partit independent Força Masquefa, Juan José García Mora, per haver atropellat l'exregidor d'urbanisme d'Independents per Masquefa (IPM), Xavier Manuel, i el veí de la localitat J.I. Els fets han passat després que l'exedil hagi despenjat una bandera espanyola que el presumpte agressor, que també ha estat amb anterioritat regidor del PP, havia penjat sense cap autorització en una barana situada davant de l'Ajuntament. Les dues víctimes estaven parlant en un carrer lateral al consistori quan García Mora els hauria atropellat amb el seu cotxe. L'any 2006 García va desfermar una polèmica quan va repartir un document que convidava a rebutjar el projecte d'Estatut que llavors s'estava debatent perquè, segons ell, afavoria 'gossos, golfos, lladres, borratxos, drogoaddictes i gent a la qual se li pot anomenar gentussa'. L'Ajuntament de Masquefa, a l'Anoia, ha convocat un ple extraodinari aquest vespre, ha condemnat els fets i ha demanat la inhabilitació de l'edil.
DIMECRES, 12 D'OCTUBRE DE 2011 19:05 H
Els fets han tingut lloc aquest migdia quan García, regidor a l'Ajuntament de Masquefa, ha atropellat deliberadament un exregidor i un veí de la població que estaven parlant en un carrer proper al consistori de Masquefa després que el primer hagués retirat la bandera espanyola.

Una bandera que, segons fonts de l'Ajuntament, havia estat penjada sense cap mena d'autorització en una barana pública ubicada davant de l'edifici consistorial. El veí amb qui estavan parlant l'exregidor, i que respon a les inicials J.I., és la víctima que ha resultat més malparada de l'agressió, ja que García, després d'atropellar els dos joves, ha baixat del cotxe amb un pal i ha colpejat el noi, provocant-li diverses contusions.

Segons fonts de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, on ha estat evacuat, el jove ha patit una fractura a la tíbia i el peroné esquerre que li ha provocat una ferida oberta. Segons l'hospital, el noi, que es troba pendent d'estabilització, haurà de ser intervingut quirúrgicament aquest dijous.

Un regidor polèmic

Juan José García Mora, que ja ha estat detingut per haver atropellat l'exregidor d'urbanisme d'Independents per Masquefa (IPM), Xavier Manuel, i el veí ingressat a l'hospital, és actualment regidor del partit independent Força Masquefa. Fins l'any passat García era regidor del PP, però el 22 de maig es va presentar com a candidat de Força Masquefa.

L'any 2006 García va desfermar una polèmica quan va repartir un document que convidava a rebutjar el projecte d'Estatut que llavors s'estava debatent perquè, segons ell, afavoria 'gossos, golfos, lladres, borratxos, drogoaddictes i gent a la qual se li pot anomenar gentussa'. A conseqüència del text, el llavors president d'ICV, Joan Saura, va demanar al president del PP català, Josep Piqué, que prengués mesures davant els 'insults' i 'difamacions' de García.

El manifest que va difondre el PP de Masquefa afirmava que el nou Estatut afavoria que 'quan una persona treballadora comet una infracció de trànsit ha de pagar per força mentre quan un lladre roba un cotxe no se li pot dir res perquè seria un marginat de la societat'. Saura ja va proposar llavors a Piqué que expulsés els autors del pamflet. 

ETIQUETES: atropellamentbanderamasquefappregidor