diumenge, 6 de novembre del 2011

Bosch pregunta a Duran com es fa el concert econòmic si el PP té majoria absoluta

Fixa el repte de convèncer el milió de catalans que van participar en les consultes populars

El candidat de la coalició ERC-Reagrupament-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha qüestionat que CiU pugui arribar a cap mena de pacte amb un PP que aconseguirà una 'majoria absoluta o absolutíssima o absolutista'.Bosch ha afirmat que es posa malalt i li agafa 'icterícia' cada vegada que sent la paraula pacte fiscal i ha recordat que el Parlament ha d'arribar a un acord per impulsar una reforma del model de finançament basada en el concert econòmic. 'Ja hem negociat mil pactes', ha afirmat el cap de llista republicà i la negociació amb el PP no els 'sedueix, ja que la voluntat de l'independentisme és arribar, de moment, a assolir la sobirania fiscal.
DIUMENGE, 6 DE NOVEMBRE DE 2011 11:26 H
Segons Bosch, la coalició que representa vol alguna cosa similar al model de finançament en vigor al País Basc i a Navarra, perquè Catalunya pugui anar millorant mentre no assoleixi el 'somni' de la independència. I si al capdavant del govern de Madrid se situa la majoria absoluta del PP, les eleccions del 20-N serviran per decidir 'qui se sabrà plantar millor' al Congrés dels Diputats, i no pas 'qui sabrà negociar millor'. Per això, com ja ha comentat en altres ocasions, 'un diputat de la coalició ERC-Rcat-Catalunya Sí serà més valuós que 25 diputats invisibles o 10 diputats que es rendeixen als dictats d'Espanya'.
Per certificar la recuperació que indiquen les enquestes, Bosch s'ha proposat anar a buscar el vot de la gent que va participar en les consultes independentistes. 'Aquests 800.000 vots nosaltres els hem de perseguir. Són gent que ja ha dit que sí. Per tant, obrim les portes i que entrin tots a la República del Sí i redecorin la seva vida', ha exclamat. 
Els joves viuran pitjor que els seus pares
'Per primera vegada des de la Guerra Civil els joves tindreu menys oportunitats que els vostres pares', ha lamentat Alfred Bosch davant del centenar de joves simpatitzants de les JERC que s'han aplegat a la sala 'Platea'. 'Això no ens hauria de deixar dormir', ha indicat. En aquest sentit, el candidat independentista ha recordat que existeix un 45% de persones 'molt millor preparades que cap altra generació' que es troben a l'atur i aquest ha és un dels principals reptes que s'ha compromès a superar. Bosch ha demanat als joves que s'impliquin i que 'despertin' per lluitar pel somni d'una República Catalana més justa, aludint a l'eslògan de campanya de les JERC.
ERC no lluitarà per parlar català al Congrés
'A Espanya parlarem espanyol. Cap problema. No gastarem energies amb aquest tema', ha avançat el cap de llista republicà. Segons ell, 'mai' han anat a buscar la reforma d'Espanya sinó que la intenció de la coalició independentista serà aconseguir que el català sigui 'sòlid' i 'llengua vehicular' a Catalunya.

ETIQUETES: 20-N20NBoschERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada