dimecres, 16 de novembre del 2011

Rangel: 'Duran és un espanyolista vergonyant disfressat amb mil senyeres i que demana votar pensant en la cartera'

El socialista diu que el candidat de CiU 'no creu en la democràcia', és un 'caragirat que no pot donar lliçons de catalanisme', 'fa el ridícul' i no té principis
 DIMECRES, 16 DE NOVEMBRE DE 2011 05:00 H
El número 3de la llista del PSC, Joan Rangel, ha endurit el discurs dels socialistes contra CiU. L'exdelegat del govern a Catalunya ha acusat Josep Antoni Duran i Lleida de ser 'un espanyolista vergonyant disfressat amb mil senyeres', que demana 'votar pensant en la cartera' i que no té principis. Rangel, a més ha carregat contra 'la dreta' per 'no creure en la democràcia' i de CiU ha dit que són uns 'caragirats que ara volen donar lliçons de catalanisme'. 'Qui dimonis s'ha cregut aquest senyor?', ha retret el socialista, tot apuntant que veu Duran com un home que 'només aspira a tenir un ministeri si guanya el PP com a pagament dels serveis prestats i dels favors a la dreta i als poders fàctics'.
El discurs més dur de la campanya del PSC contra Convergència i Unió i el seu cap de llista, Josep Antoni Duran i Lleida, no l'ha fet la candidata Carme Chacón. L'ha ofert aquest dimarts Joan Rangel, i s'ha emportat una de les ovacions més grans de tots els mítings del PSC. L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya ha començat dient que a CiU 'ja li va bé que la gent no es mobilitzi i no vagin a votar' perquè 'en el fons, no creu en la democràcia i això es nota'. 

I és que Joan Rangel ha considerat que 'ningú' sota les sigles de CiU 'pot venir a donar lliçons de catalanisme i menys acusar-nos de mals catalans'. 'La nostra trajectòria ens avala i ara alguns caragirats ens volen donar lliçons', ha dit, tot referint-se directament a Duran preguntant-se 'qui dimonis s'ha cregut aquest senyor per venir a donar-nos lliçons de catalanisme?'


El socialista, a més, ha explicat que veu al nacionalista 'molt nerviós' i ha atribuït a aquest estat d'ànims que darrerament estigui 'faltant a tothom'. En aquest sentit, ha considerat que Duran està gairebé donant un espectacle 'ofenent' a uns i altres. 'En política es pot fer de tot menys el ridícul', ha retret al cap de llista de CiU. 

Rangel ha dedicat pràcticament tota la seva intervenció a parlar de Duran, que fa uns dies va dir que la seva presència i la de José Zaragoza a les llistes del PSC era la prova de l'espanyolisme dels socialistes. 'Aquest senyor no sap massa qui sóc jo. Sóc fill de família de treballadors i qui em va ensenyar això del catalanisme i del socialisme va ser la meva mare, que va haver de passar una etapa molt complicada sola, en la postguerra, amb dos fills petits, marcada per ser la dona d'un roig i amb el meu pare exiliat a França i el meu avi enterrat a una fossa comuna', ha explicat davant unes 300 persones al míting celebrat a Mataró. 

En contraposició a aquesta trajectòria familiar i personal, Joan Rangel ha volgut posar a Duran i 'els seus amics' com exemple d'aquells que 'ens insultaven quan encara intentàvem en època franquista lluitar per la democràcia i la llibertat'. 'No tenim amnèsia', ha sentenciat. A més, i tornant-se a referir al cap de llista de CiU, ha retret que el passat polític més recent del nacionalista demostra que 'aquest senyor a l'únic que aspira si guanya el PP és a tenir un ministeri, com a pagament dels serveis prestats i els favors a la dreta i els poders fàctics'. 

I ha estat aquí on Rangel ha estat més dur. Pel socialista, la trajectòria de Duran i Lleida el mostra clarament com algú que no respon al que els catalans es mereixen. 'És un espanyolista vergonyant, que es disfressa amb mil senyeres, però que en un atac de sinceritat diu que s'ha de votar pensant en la cartera', ha dit en to dur però seré, i afegint que això és 'tota una declaració de principis'. 

Per acabar, Rangel ha volgut destacar que l'actitud de Duran 'no s'assembla res a la doctrina social de l'Església'. 'Estan a les antípodes', ha dit, tot afegint que 'més aviat sembla que encaixa perfectament en el personatge de Groucho Marx que deia allò de 'estos son mis principios y si no le gustan tengo otros''. 

Chacón felicita Rangel per discurs

Després de la seva intervenció, la cap de llista del PSC, Carme Chacón, no ha pogut evitar fer-ne referència i l'ha felicitat per les seves paraules. 'Li has fet un vestit a Duran que ni el de Francisco Camps', ha sentenciat la socialista, tot constatant que 'és veritat que s'ha clavat amb tothom'. 

ETIQUETES: 20Nciuduranpscrengel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada