Rep. Catalana


Via Lliure a la Republica Catalana from Jaume Satorra on Vimeo.

La consulta sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt, primera consulta municipal sobre la independència de Catalunya de la història que es va celebrar als Països Catalans, va ser una consulta d'àmbit municipal no vinculant impulsada pel Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació (MAPA) que se celebrà el 13 de setembre de 2009 a la localitat d'Arenys de Munt (Maresme). En aquesta consulta es formulà, exclusivament als veïns d'aquesta vila, la pregunta següent: «Està d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?». Hi van poder votar els immigrants i els joves majors de setze anys, sectors no inclosos en els altres comicis.


Els Miquelets

Els miquelets eren tropes que es mobilitzaven ocasionalment en defensa del país. Sovint van acabar essent unitats a sou molt vinculades a un cap carismàtic. Sovint les seves accions van fregar el guerrillerisme i el bandolerisme. El seu armament, com hem assenyalat, era singular: fusell o escopeta, un parell de pistoles, sabre, etc.
Declaracions de Joan_Puigcercós, president d'Esquerra sobre el pacte PSOE - PNB a Lleida, durant les jornades agràries organitzades per la formació.
Tothom a votar aquest Novembre al Parlament de Catalunya per castigar tots aquests fets i per defensar la terra!!
Lipdub per la independència de Catalunya i la resta dels Països Catalans, realitzat el 24 d'octubre del 2010 a la ciutat de Vic. Aquest vídeo té el rècord mundial de més gent participant en un lipdub, 5.771 persones, acreditades per la World Records Academy. La iniciativa sorgeix de la gent del poble català. Es vol fer saber, a tot el món, que Catalunya és una nació i com a tal necessita la independència per assegurar-se la supervivència i el futur. La cançó escollida ha estat La Flama, del grup Obrint Pas.