divendres, 29 d’octubre del 2010

El multitudinari lipdub per la independència, visible ja a la Xarxa


Hi van participar 5.771 independentistes · Ha batut el rècord mundial de participants en un esdeveniment d'aquestes característiques, segons la World Records Academy.

 DIVENDRES, 29 D'OCTUBRE DE 2010 13:05 H

El lipdub per la independència de Catalunya enregistrat a Vic dissabte passat, que va batre el rècord mundial de participació, ja és a la Xarxa, al ritme de La Flama d'Obrint Pas. Els organitzadors l'han publicat avui a migdia, i s'hi poden veure els 5.771 participants, provinents de pobles i ciutats d’arreu de Catalunya i dels Països Catalans. El rècord estava fixat en 1.400 persones i, per tant, es va quadruplicar, essent xifres avaluades per la World Records Academy, després que el Guinness es negués a enviar un dels seus notaris per certificar el rècord.
Per a la gravació es van haver de fer tres preses per tal d’assegurar-se que tot quedés com es volia. Les condicions climatològiques van acompanyat al llarg de tota la gravació tot i que degut al sol que feia van haver-hi alguns problemes tècnics, especialment en l’apartat de llums.


Pel què fa als assistents al llarg del recorregut es van congregar més d’una trentena de colles de cultura popular catalana com grups de diables, castellers i geganters, a més de jugadors d’hoquei, de bitlles catalanes i artistes de carrer.

El lipdub va iniciar la marxa al Museu Episcopal de Vic i va seguir pel centre dels carrers de la capital osonenca, per acabar a la Plaça Major.

Més de cent voluntaris van vetllar pel bon funcionament de la gravació i es van encarregar de tancar tots els accessos a la plaça porxada de la ciutat, la segona més gran de Catalunya, per tal de poder comptabilitzar correctament el nombre de participants.

Temes relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada