dilluns, 1 de novembre del 2010

El funcionari sospitós de voler canviar-se per un pres


Un funcionari de la presó de Figueres ha estat tres anys imputat com a sospitós d'haver-se intentat bescanviar per un pres amic seu durant una visita a Can Brians.

El funcionari, ara exculpat, atribueix el cas a un malentès

01/11/10 02:00 FIGUERES - ÓSCAR PINILLA

Un vigilant fent un control a
l'exterior de la presó de Can Brians 2. Foto:
 GABRIEL MASSANA.
Els fets van passar el 5 d'agost del 2007, al segon centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires. Eren vora les tres de la tarda quan Guarch va acudir a Brians 2 acompanyat de la dona i els dos fills menors del pres per realitzar un vis-a-vis amb l'intern. Abans d'entrar a les instal·lacions, el funcionari de la finestreta va reconèixer Guarch perquè tots dos havien treballat junts.
El jutjat de Martorell ha arxivat les diligències contra José Manuel Guarch Reyes, un funcionari de la presó de Figueres, que havia estat imputat en el cas d'un intent de fuga del pres Manuel Fernández Cortes, a la presó de Can Brians 2. El jutjat, en el seu escrit, assegura que no ha quedat acreditat que ajudés l'intern a evadir-se de la presó.
Un cop va finalitzar el vis-a-vis amb l'intern, un funcionari va assenyalar a Guarch, que estava ajupit jugant amb un dels menors, que abandonés la sala de visites. Guarch va abandonar l'habitació i es va dirigir a la sala d'identificacions dels interns, on se li va demanar el nom i se li van prendre les empremtes dactilars. Segons la declaració de Guarch, en cap moment el funcionari de Can Brians 2 va dir “que surti d'intern” i que desconeixia que en aquesta presó realitzessin la comprovació d'empremtes dactilars, ja que a Figueres no ho feien. A més, en tot moment, Guarch es va identificar amb el seu nom i no va poder aportar el seu DNI perquè se l'havia quedat el funcionari de la finestreta de l'entrada. Guarch va ser traslladat en una sala on hi havia dos interns. Mentre això passava, l'intern Fernández Cortés continuava a la sala amb els seus familiars, fins que un funcionari del centre penitenciari es va adonar que el pres continuava allà. Quan van portar l'intern fins a la sala on hi havia Guarch, un funcionari, en veu alta, va assenyalar amb el dit el pres i li va dir que li obriria un expedient. Va ser llavors quan Guarch, per primera vegada, es va identificar com a funcionari de presons i va dir que ell també faria un informe pel cúmul d'errors.
‘És una broma'
Segons l'informe que va fer el cap de servei de la presó de Can Brians 2, quan tenien tancats els cinc presos que havien tingut visita en una sala juntament amb Guarch, aquest va assegurar: “Hi ha hagut un error, bé, és una broma”. Una afirmació que Guarch va negar categòricament, ja que en aquella època no estava per bromes perquè feia tan sols tres mesos que havia mort la seva dona. Per tot plegat, el pres Manuel Fernández Cortes va estar reclòs en una cel·la de càstig durant els cinc mesos que li quedaven de condemna i José Manuel Guarch Reyes va ser suspès de sou i feina durant un any. Ara, el jutge ha dictat el sobreseïment provisional de les actuacions contra Guarch i Fernández. Segons la resolució, Guarch en tot moment es va identificar amb el seu nom, no va utilitzar la identitat del pres i no ha quedat acreditat que tingués intenció d'ajudar el pres a evadir-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada