diumenge, 14 de novembre del 2010

Esquerra, tercera força

Un altre punt d'interès de l'enquesta del CIS és el que afirma que Esquerra mantindria el seu lloc com a tercera força al Parlament, amb el 10,2% dels vots. Aquest resultat li atorgaria entre 15 i 16 escons, suficients per condicionar el futur govern. El PP però, també podria ser decisiva amb 13 o 14 diputats.

12.11.2010 - 18:11 - Països Catalans

La candidatura de Joan  Puigcercós no tindrà la davallada històrica que auguraven les enquestes encarregades pels mitjans de comunicació privats que li atorgaven 11 o 12 diputats. El partit independentista resistirà la davallada i es quedarà amb 16 diputats segons el CIS. Una força suficient per a ser decisiva, però insuficient per evitar que el PP també ho sigui. Ara per ara, el Partit Popular podria formar govern amb CiU o donar-li suport des de fora.
La setmana passada l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió ja va avançar que Esquerra podria aconseguir uns 17 diputats. L'enquesta del CIS confirma que la xifra tendirà a ser aquesta. Malgrat això, el candidat al Parlament de Catalunya no s'ha estat de recordar que el seu principal competidor, el PPC, acostuma a tenir molt 'vot ocult' i que per tant l'enquesta no és un reflex fidedigne de la realitat electoral.
També ha especificat que la possible suma de PPC i CIU al Parlament superaria la majoria parlamentària en només 5 escons i que, per tant, 's'ha de seguir treballant' per tal que la gent no es quedi a casa el dia de les eleccions.Pel president d'ERC, l'enquesta mostra que l'única opció política que 'pot aturar el Partit Popular' és Esquerra Republicana i que el vot útil de l'independentisme ha d'anar adreçat a aquesta formació. Aquesta és, segons Puigcercós, l'única manera de 'fer que el país' avanci. D'altra banda, la formació política ha emès un comunicat on es dóna valor als resultats de l'enquesta perquè 'l'any 2006, el CIS va ser qui més es va acostar als resultats finals de les urnes'. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada