divendres, 5 de novembre del 2010

La plaça Reforma s´encalla un altre cop


Les obres estan aturades des de l'estiu, hi ha fet el projecte de la part modificada, però ara manca concretar el pressupost.


Ha quedat acabada la rampa
volada que arribarà al nivell més alt
 salvador redó
GEMMA CAMPS REDACCIÓ. Amb el projecte enllestit però sense consens, per ara, entre l'Ajuntament i Eysa, l'empresa responsable de les obres a la Reforma, quant al cost que ha de tenir la part de dalt de la plaça que s'ha de modificar. Aquesta és la situació de les obres que queden pendents de fer a la plaça de la Reforma. 

A mitjan setembre, amb l'actuació aturada des de l'estiu, el problema era que la direcció tècnica de l'obra, que té l'encàrrec d'Eysa, encara no havia fet el projecte executiu, tot i que era previst que el tingués a final de juliol, segons va informar aleshores Àngels Mas, regidora d'Urbanisme, la qual va remarcar que "no cal dir que, per part nostra, insistim que la redacció del projecte no es dilati més". A començament del mes passat, finalment, el projecte redactat partint de la proposta que s'havia consensuat en el grup de treball creat entre l'Ajuntament i l'Associació d'Amics de la Seu per a la concreció de la part més alta de la plaça va quedar enllestit i, segons informació de Mas, en aquell moment el que s'estava acabant de concretar era el pressupost.

Ha passat un mes i la situació continua igual: amb les obres aturades. Mas ha admès que "efectivament, no hi ha acord en el cost de l'actuació que manca fer. Si no hi ha acord, no sembla que es puguin reiniciar les obres; i si no es reinicien, no s'acabaran!".

Recordem que la modificació de la part superior es va fer a petició dels Amics de la Seu i d'un centenar més d'entitats, associacions, partits polítics i fins i tot persones a títol individual perquè el projecte anterior tapava ostensiblement la façana principal de la Seu, la d'Alexandre Soler i March, on justament ara han aixecat les bastides amb la finalitat de restaurar-la (vegeu el diari d'ahir).

Mentrestant, la plaça de la Reforma, sens dubte l'obra més problemàtica que ha hagut d'afrontar aquest Ajuntament (deixant de banda el pulmó verd de la plaça de Catalunya), continua inacabada. Si hom s'hi arriba veurà que al capdamunt de les escales que s'enfilen al costat del bar Caracas hi ha una tanca que impedeix anar més amunt, on, de fet, hi ha poc per veure. Només terra i runa. En aquest punt, a mà dreta, es pot accedir a la primera plataforma que queda per damunt de l'àmplia part baixa de la plaça, on hi ha el parc infantil que encara espera una rampa per a les mares i pares que hi van amb cotxet. Rampa que Mas va dir que no es faria fins que s'acabés la part de dalt. Des d'aquesta primera plataforma que queda per damunt la plaça hi ha una rampa volada, amb el terra de llistons de fusta i la barana mirant cap a la plaça feta de vidre, que ja està construïda i permetrà arribar a la plataforma superior, on s'ha de fer l'ascensor. Aquesta rampa, quan sigui transitable (ara el pas és tancat perquè no va a parar enlloc), oferirà unes boniques vistes fins on allargui la vista.

Mentre continuen les converses entre el tripartit manresà i Eysa per concretar el cost de la part de dalt, a la plaça de la Reforma els paletes fa setmanes que no hi són. L'agost passat va fer cinc anys que hi van començar unes obres que havien de durar divuit mesos.

MULTIMÈDIA:  Fotos de la notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada