dijous, 4 de novembre del 2010

L'alcalde de Tortosa (CiU) es tanca en banda i no retirarà el monument franquista


Ferran Bel assegura que el monument 's'ha de transformar', però no especifica quan

Ni les reiterades demandes polítiques ni les més de 2.000 signatures demanant la retirada del moment franquista més gran de Catalunya; res sembla que hagi de fer canviar d'opinió Ferran Bel, l'alcalde de Tortosa (CiU), de manera que al ple del proper 8 de novembre la federació nacionalista votarà contra la moció per eliminar el memorial franquista. A més els impulsors de la moció, la comissió per la retirada del Casal Panxampla, veuen difícil que desaparegui la construcció franquista a mig termini: 'Bel insisteix que la retirada del monument no és prioritària ara mateix, i que té la percepció que a Tortosa no hi ha demanda ciutadana'.
DIJOUS, 4 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
Segons recull El Punt, Bel s'ha mostrat partidari de transformar el monument, però 'no ha dit com ni quan'. La comissió que promou la retirada també demana que al mateix ple s'aprovi el canvi de nom de l’institut i plaça Joaquin Bau, dirigent franquista, i el canvi de nom del barri 13 de gener, el dia d’entrada de les tropes franquistes a Tortosa.

Aquesta moció es debatrà al ple municipal del 8 de novembre i previsiblement comptarà amb el suport d'ERC i el PSC, que ja han impulsat mocions similars.

Les plaques commemoratives, retirades el 2008

Els moviments per acabar amb el gegantí monument franquista de Tortosa no són nous, i anteriorment ja havien existit mobilitzacions que només havien aconseguit retirar les plaques commemoratives del document, així com d'altres símbols menors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada