martes, 9 de noviembre de 2010

L'Entesa Nacional de Fàbrega no descarta vincular-se a ERC després de les eleccions


Els signants de la carta oberta de suport a la formació independentista rebutgen que estiguin 'teledirigits' pels republicans.

Els representants del grup Entesa Nacional, que dóna suport a ERC, descarta vincular-se amb la formació liderada per Joan Puigcercós en les pròximes setmanes, però no descarten fer-ho després de les eleccions al Parlament. Així ho ha dit el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, que ha explicat que l'objectiu és que ERC obri 'una nova etapa de compromís cap a la independència, en la que ha d'aglutinar i saber treballar en unitat d'acció amb altres formacions polítiques parlamentàries, extraparlamentàries i la societat civil'. Fàbrega ha volgut deixar ben clar que el seu grup 'no és una maniobra d'ERC' i no estan 'teledirigits' pels republicans, després que l'MDT els hagi qualificat de 'muntatge propagandístic'.
DIMARTS, 9 DE NOVEMBRE DE 2010 13:10 H
El coordinador de formació de les consultes de Decidim.cat, Gerard Fernández, ha explicat que Entesa Nacional 'és un col·lectiu de persones amb un trajectòria de forces anys en l'espai de l'esquerra nacional i l'esquerra independentista i que estan treballant i debaten amb un model per refundar el model i el discurs d'esquerres'. Els membres d'aquest grup van firmar una carta feta pública amb el títol '28-N, compromís per la independència', on s'elogiava la feina feta pels independentistes dins del tripartit i el definia com una formació 'sòlida i seriosa' que podia actuar com a pal de paller de l'independentisme.

En aquesta línia pel que fa als republicans, el delegat del Govern a la Catalunya Central ha assegurat que veien 'injust que s'estigués criminalitzant des de certs sectors de l'independentisme i del sobiranisme a ERC pel pacte del tripartit i per fer president de la Generalitat a José Montilla', ha apuntat.

Fàbrega, qui també és alcalde de Sant Pere de Torelló, ha destacat que 'el poble de Catalunya ha començat a dir prou' després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, després d'un any de consultes independentistes i de la manifestació del 10 de juliol. Considera que ara 'és un moment òptim per plantejar en positiu sumant i no restant' per 'anar cap a un objectiu clar de la independència'. Així mateix, creu que aquest procés s'ha de portar a terme des de les formacions polítiques parlamentàries i d'una societat civil organitzada i de partits extraparlamentaris.

En aquest context, ha destacat que ERC 'ha finalitzat una etapa i cal obrir-ne una de nova i ha de ser amb unitat d'acció amb altres partits que poden entrar al Parlament i altres que ja hi són' com CiU i ICV-EUiA i apostar tots ells cap a la independència. Fàbrega ha manifestat que 'ERC pot ser un instrument útil que s'ha d'obrir a la societat cap a la unitat d'acció cap a la independència i que ha de passar per altres sectors socials del país que s'hi involucrin i incorporin'.

Asseguren que han actuat 'lliurement' respecte ERC

Fàbrega ha volgut deixar clar que no s'han vinculat i no pensen fer-ho les pròximes setmanes a ERC, però no ho ha negat quan se li ha preguntat si s'hi vincularan després de les eleccions, sinó que ha dit que ja es veurà. Fàbrega ha fet èmfasi en que el seu grup de suport 'no ha estat cap mena de maniobra d'ERC' i ha dit que en cap moment els han 'teledirigit i no han tingut massa diàleg amb els republicans de com s'havia de formar'. 'Hem actuat lliurement', ha assegurat, al temps que ha recalcat que hi haurà més gent que opina com ells.

Fernández ha manifestat que Entesa Nacional està rebent forces adhesions i que n'anirà arribant més i ha destacat que hi haurà 'referents històrics de l'independentisme que són aquelles persones que porten una trajectòria llarga i important en el moviment independentista'. Després de dir que no critiquen a cap partit en el seu manifest, Fàbrega ha assegurat que 'el seu grup no creu amb les polítiques de l'independentisme exprés i que promet que el dia de Reis hi haurà la independència a Catalunya', en una clara referència a Solidaritat Catalana per la Independència, de Joan Laporta.

Fàbrega assegura que no vol fer cap mal a ICV

Qui va ser proposat delegat del Govern a la Catalunya Central per ICV, ha volgut deixar clar que aquest article l'han fet a 'títol individual' i no pretenen anar a trencar ningú 'ni crear escissions'. Ha declarat que té un gran respecte per a Iniciativa. 'No aniré a fer cap mal a ICV ni a l'Entesa de Progrés Municipal', ha manifestat. Preguntat per si algú d'ICV li havia mostrat el seu descontent per la seva aposta, ha dit que els hi deu haver sorprès i que ho entenia perfectament.

NOTICIES RELACIONADES: