dimarts, 9 de novembre del 2010

L'MDT es desmarca de la declaració de suport a ERC


Afirma que 'cap membre actual dóna suport' al que consideren un 'muntatge propagandístic ordit per la cúpula republicana'

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) s'ha desmarcat d'Entesa Nacional, el grup de suport a ERC encapçalat pel delegat del Govern a la Catalunya Central i president de l'Entesa de Progrés Municipal (EMP), Jordi Fàbrega. L'MDT denuncia 'una campanya d'intoxicació' que segons assegura 'pretén fer creure que el proper 28 de novembre alguns sectors de l'Esquerra Independentista donaran suport al partit republicà'. L'organització afirma que 'cap membre actual de l'MDT dóna suport' al que consideren un 'muntatge propagandístic ordit per la cúpula d'ERC'. En aquest sentit, desmenteixen les informacions que apuntaven que diverses persones vinculades a organitzacions de l'esquerra independentista extraparlamentària com l'MDT o la CUP perfilaven una declaració de suport al candidat d'ERC, Joan Puigcercós, arran de les eleccions al Parlament del proper 28 de novembre.
DILLUNS, 8 DE NOVEMBRE DE 2010 18:59 H
'La història es repeteix: un cop com a tragèdia, l'altre com a farsa'. Així descriu l'MDT 'el joc brut orquestrat per la direcció d'ERC' per anar suposadament en contra de l'Esquerra Independentista i en aquest sentit apunten cap a un intent d''opa hostil' semblant al que segons remarquen va 'orquestrar' Àngel Colom fa quinze anys i que va donar com a resultat que persones de l'Esquerra Independentista passessin a militar a ERC. Tot amb tot critiquen que ERC 'no ha representat mai l'independentisme d'esquerres que s'aglutina a la CUP' ja que ha demostrat 'el seu allunyament de qualsevol estratègia d'alliberament nacional real'. Al seu torn, asseguren que només un militant proper a aquesta organització -i que va pugnar perquè la candidatura no es presentés a les eleccions- ha donat suport al grup liderat per Fàbrega.

L'MDT respon així les afirmacions que vinculen el partit a Entesa Nacional, grup que es va donar a conèixer dissabte passat a través d'un manifest signat per Fàbrega -i amb el suport de cinc persones més- on anunciaven el seu suport a ERC 'com a opció política sòlida d'esquerres'. En un escrit titulat '28 de novembre, compromís per la independència', Fàbrega elogiava la tasca portada a terme per ERC a dins del tripartit i el definia com un partit 'sòlid' i 'seriós' apte per actuar com a pal de paller de l'independentisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada