dijous, 4 de novembre del 2010

Manresa obrirà demà la passarel·la que uneix les Escodines i el Barri Antic


Veïns dels dos sectors es trobaran al mig del recorregut per donar la benvinguda simbòlica a una infraestructura que escurça distàncies.

La passarel·la es va 
acabar el març, però
 faltava una connexió
 ARXIU/MIREIA ARSO

REDACCIÓMANRESA A partir de demà, a les 5 de la tarda, els barris de les Escodines i Balconada seran més a prop del centre de Manresa i la plaça Major concentrarà més trànsit de vianants. Aquestes seran dues de les conseqüències que s'esperen de l'obertura de la passarel·la de la Via de Sant Ignasi.

En el moment de l'obertura hi haurà membres de l'Associació de Veïns de les Escodines al costat de les Escodines i membres de l'Associació de Veïns del Barri Antic al carrer Codinella. En un moment determinat, uns i altres desfaran la corda de protecció, entraran a la passarel·la i es trobaran al mig del pont.

Totes les persones que el vulguin estrenar per primer cop i circular d'extrem a extrem, podran unir-se als membres de les associacions de veïns. Recordem que la instal·lació de la passarel·la es va completar a principi d'any, però per fer possible el pas de vianants del carrer Codinella als carrers Escodines i Sant Bartomeu era necessari habilitar un pas per l'interior de l'actuació de renovació urbana de les Escodines. La societat municipal FORUM ha condicionat un pas per a vianants que uneixi la passarel·la amb el carrer Sant Bartomeu, en el lloc on s'està construint un espai obert al voltant de la xemeneia de la fàbrica de l'Aranya.

Aquesta obertura comportarà un pas endavant en la millora de la mobilitat. S'escurçarà de forma molt important el trajecte a peu entre el Barri Antic i els barris de la Balconada, Sagrada Família i Escodines. Els primers exemples d'aquesta millora en la mobilitat la notaran els visitants de la fira Mediterrània (en sentit plaça Major) o bé els participants a la visita ciutadana de l'Hospital Sant Joan de Déu (en sentit Balconada). La reducció de temps d'un trajecte a peu des d'un habitatge de la Balconada o bé de les Escodines a la plaça Major pot ser de més de 5 minuts. La millora d'aquest itinerari de vianants permetrà, també, millorar l'accés a peu a equipaments sanitaris com Sant Joan de Déu i la clínica Sant Josep.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada