divendres, 5 de novembre del 2010

Montilla a 'Felipe': “La CiU que vas conèixer ja no existeix”

Diu que "la seva sensatesa política i la seva actitud constructiva són coses del passat"
04 / 11 / 2010
El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit a l'expresident del Govern espanyol Felipe González que la CiU que ell va conèixer quan estava a la Moncloa "ja no existeix". En un míting al barri de Llefià de Badalona, el candidat socialista ha avisat de la "gran incertesa" que suposaria una victòria del candidat de CiU, Artur Mas, en les relacions entre Catalunya i Espanya.

Montilla ha insistit en que Mas "no és de fiar", mentre González ha presentat el candidat socialista com "la força tranquil·la" en un "moment d'agitació". A més, ha defensat els plans d'ajustos fets pel Govern espanyol, tot i que ha retret a Zapatero que no s'expliqui prou bé.

Sobre CiU, Montilla ha dit que "abans teníem la percepció de la seva sensatesa política, de la seva actitud constructiva i la vocació d'acords amb la resta de pobles d'Espanya, però això són coses del passat". De fet, ha assegurat que Artur Mas "no és el recanvi de Pujol, sinó una altra cosa, i preocupant", ja que "on abans hi havia percepció de sensatesa, avui hi ha irresponsabilitat a l'atacar a la justícia quan pren decisions que afecten a CiU".

Ha afegit que "on abans hi havia col·laborció amb el Govern espanyol, avui hi ha pals a les rodes i votacions amb el PP; on abans es volia avançar per una via constitucional d'acords amb Espanya, avui ens proposen ruptures, falses dreceres, enganys".

També ha afirmat que "avui no sabem si CiU busca la independència o vol tornar a abraçar-se amb el PP", dues coses que "no convenen ni a Catalunya ni a Espanya". El primer secretari del PSC ha insistit en denunciar que "Mas no és de fiar" i ha advertit del "doble risc" d'una victòria del seu oponent: "Passos enrere en polítiques socials i una gran incertesa sobre les nostres relacions amb la resta d'Espanya". 

Felipe González, de la seva banda, ha assegurat que quan mira a Montilla hi veu "la força tranquil·la. Sempre que et veig penso en la força tranquil·la, i l'agraeixo en moments d'agitació com aquests, agraeixo la força tranquil·la, la tenacitat i el timó ben mantingut".

L'expresident ha fet una defensa les mesures i els plans d'ajust impulsats pel Govern espanyol, i també d'iniciatives com la reforma de les pensions, però al mateix temps ha lamentat que l'esquerra "està desconcertada" i "no és capaç d'explicar que un pla d'ajust com el que fem nosaltres en les seves grans xifres és el mateix que el pla de la Gran Bretanya, França o Alemanya, però que és igual i diferent al mateix temps, en els detalls i els matisos".
El míting socialista a Badalona no ha esquivat la polèmica que ha viscut aquesta ciutat pel discurs del PP en barris com el mateix Llefià o la Salut. Indirectament, González n'ha fet referència, ha defensat els immigrants i ha carregat contra aquells "demagogs i xenòfobs" que només busquen "treure vots miserables", en una referència implícita al PP.
L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha centrat bona part del seu míting en carregar contra el discurs del PP sobre immigració. Serra, que en cap moment ha citat directament pel nom a Garcia-Albiol, l'ha acusat de "crear odi" per "rascar quatre vots" i per "dividir Badalona en barris de primera i barris de segona . No deixarem que ens divideixen", ha dit, "que ens trenquin la feina que estem fent, perquè Badalona sigui una sola Badalona".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada