martes, 22 de febrero de 2011

Bart de Wever desmenteix que sigui un dels observadors internacionals del 10-A


El seu partit, l'N-VA, afirma que qui vindrà a Barcelona serà el diputat Jan Jambon

La consulta independentista que el 10 d'abril organitza Barcelona Decideix comptarà amb tot un seguit d'observadors internacionals que vetllaran perquè el procés tingui totes les garanties democràtiques possibles. Segons que va anunciar la pròpia entitat organitzadora, entre aquests observadors hi hauria d'haver el guanyador de les últimes eleccions belgues, l'independentista flamenc i líder del N-VA Bart de Wever. Però ara, fonts del partit han desmentit rotundament a directe!cat que De Wever tingui previst desplaçar-se a la capital catalana i asseguren que així mateix ja ho van comunicar a Barcelona Decideix en el moment que es van reunir.
DIMARTS, 22 DE FEBRER DE 2011 05:00 H
Segons l'N-VA, a Barcelona només s'hi desplaçarà el president dels independentistes flamencs a la Cambra de Representants de Bèlgica, el diputat Jan Jambon, que ja va actuar com a observador internacional durant la jornada de consultes del 25 d'abril de l'any passat.

Tot amb tot, De Wever ja va animar els independentistes catalans a seguir endavant amb les consultes i la reivindicació de la independència del país en un article especial per a l'edició en paper del directe!cat amb motiu de l'Onze de Setembre.

Així mateix, més recentment també ha afirmat: 'El clam social que Catalunya ha demostrat durant el procés de la consulta sobre la independència, la seva maduresa en assumir un lideratge polític des del seu divers territori local i la magnífica organització i rigorositat amb que s'ha portat a terme aquest procés ha dotat a la Consulta d'un significat transcendent que fa impossible no voler ser-hi i viure aquesta única experiència amb els catalans i en concret barcelonins, serà per mi un plaer poder participar d'aquest procés, un exemple europeu de democràcia popular, com a observador internacional.'