miércoles, 23 de febrero de 2011

Els 135 diputats del Parlament subscriuen una declaració a favor de TV3 al País Valencià


PP i Ciutadans també s'hi sumen · No es fa esment ni a 'País Valencià' ni a 'Comunitat Valenciana'

'El Parlament de Catalunya expressa el seu suport a un acord entre els governs de la Generalitat valenciana i de la Generalitat catalana perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió arribin als dos territoris amb normalitat'. Aquesta és la declaració que la totalitat dels diputats al Parlament han subscrit avui en suport a la continuïtat de TV3 al País Valencià. Perquè pogués ser subscrita tan per PP i Ciutadans com per ERC i Solidaritat, el redactat no ha pogut fer esment ni als termes 'Comunitat Valenciana' ni a 'País Valencià'.
DIMECRES, 23 DE FEBRER DE 2011 11:41 H
La declaració és un acord de mínims al qual s'ha arribat després que la junta de portaveus es reunís a primera hora del matí per establir un text signat per totes les forces parlamentàries. Davant del desacord entre les diferents formacions polítiques sobre què havia de constar en la declaració la reunió s'ha hagut d'ajornar i finalment s'ha arribat a un acord de mínims pactat entre bastidors.

Totes les formacions polítiques parlamentàries s'han posat d'acord per signar conjuntament una declaració on s'advoca per un acord entre les generalitats valenciana i catalana per arribar a una entesa que permeti normalitzar les emissions radiofòniques i televisives entre els dos territoris.

Malgrat que no s'esmenta, la declaració es justifica pel cessament de les emissions de TV3 al País Valencià degut a les elevades multes que la Generalitat valenciana havia imposat a Acció Cultural del País Valencià, entitat propietària de les antenes a través de les quals s'emetia el senyal de TV3.

En aquest sentit, el proper 20 d'abril el President de la Generalitat Artur Mas es reunirà amb el seu homòleg valencià per intentar arribar a un acord que permeti que TV3 i els respectius canals televisius i radiofònics de les dos comunitats es puguin rebre amb normalitat als dos territoris.