dimecres, 16 de febrer del 2011

La història amb moralitat dels links falsos per descarregar les pel lícules nominades als Goya

avatarDavid Bretos16 febrer 2011 | 00:34
CONSUMIDORS , SOCIETAT CIVIL DIGITAL

Diumenge a la tarda, va aparèixer a Internet un document que contenia uns supòsits enllaços a bona part de les pel lícules nominades als Goya. Pa negre, Balada trist de trompeta, Habitació a Roma, Biutiful ... Totes elles amb els seus corresponents links per descarregar-tranquil.lament des de l'ordinador.

Es va difondre mitjançant les principals xarxes socials, Twitter i Facebook, en els canals de xat IRCAnonymous i fins i tot es va repartir en format imprès en la manifestació del Teatre Real. Les còpies van volar i una d'elles va arribar a les mans de l'actor Carlos Bardem, germà del premiat. No va trigar a titllar de "vergonyós i irresponsable" .

No obstant això, el que no sabia és que només dues de les nou pel lícules mostrades en el document tenien els enllaços correctes. Les altres eren links falses o que dirigien a continguts totalment diferents: una vella gravació d'un partit de futbol. Tal com diu l'organització que va muntar el joc,SinPelículas , el problema no és la pirateria. D'unes 50.000 persones que van tenir contacte amb el fullet, només una ha intentat descarregar els films.

Personalment, no considero que el cinema espanyol sigui pitjor que el d'altres països. Pel lícules dolentes n'hi ha a tot arreu, també Hollywood produeix obretes que ens empassem sense major queixa. Però sí demostra que la ciutadania espanyola té un interès nul en el cinema fet a casa. De fet, els espanyols no el volen ni regalat. Twitter era ple de missatges que reproduïen el document amb els links, però cap usuari es va adonar que els enllaços eren falsos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada