dimarts, 22 de febrer del 2011

La Plaça de la Mare de Déu de València s'omple completament per dir no al tancament de TV3 al País Valencià

La convocatòria popular feta des de la Plataforma Sense Senyal reuníeix milers de valencians i valencianes sota el lema "Sí aTV3" acompanyat del símbol de la llibertat d'expressió.

Endavant | València | dimarts, 22 de febrer a las 10:35 |

Unes 5.000 persones s'han concentrat avui al vespre a la plaça de la mare de Déu deValència per exigir-li a la Generalitat Valenciana que permeta la continuïtat de les emissions de TV3 al sud del Sénia. Organitzacions polítiques, col·lectius socials i, sobretot, un gran nombre de ciutadans i ciutadanes anònimes ha eixit als carrers del cap i casal per segona vegada en quatre dies per mostrar el seu rebuig a la darrera mesura totalitària del Consell que presideix Francisco Camps.
Durant la concentració s'han pogut sentir crits com “volem TV3”, "llibertat d'expressió" “Camps dimissió”, “el President, a Picassent" així com també s'han sentit consignes en favorde la independència dels Països Catalans. 
L'acte de protesta s'ha prolongat durant gairebé hora i mitjà, i ha col·lapsat aquest emblemàtic espai de la ciutat de València. El cantautor torrentí Pau Alabajos s'ha sumat a la concentració interpretant la seua cançó Zàppingque versa sobre la desinformació i en especial sobre el paper de Canal 9 al País Valencià.
Una nodrida representació de l'esquerra independentista ha participat de manera activa en la concentració, aplegada sota dues grans pancartes: “Per la llibertat d'expressió, als Països Catalans” (signada per Endavant OSAN) i "Sí a la cultura no a la censura. Llibertat d'informació és llibertat d'expressió" (signada pel SEPC). Moltes estelades, els cartells fets a mà, les màscares recordant al famós personatge de V de Vendetta, s'han deixat veure per tota la plaça.
La protesta ha servit no només per fer palesa la voluntat de bona part de la població del País Valencià de seguir veient una televisió en la nostra llengua i amb uns mínims de qualitat, sinó per denunciar la manera de fer política de l'actual inquilí del Palau de la Generalitat, qui ha fet de la corrupció, l'antivalencianisme i el conservadurisme més reaccionari els seus senyals d'identitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada