divendres, 18 de febrer del 2011

L'etiqueta #sensesenyal arrasa i dibuixa el mapa dels Països Catalans a Twitter


Els internautes es mobilitzen per expressar el seu rebuig al cessament de les emissions de la televisió pública catalana.

El 'hashtag' a Twitter que han consensuat fer servir els internautes per expressar el seu rebuig a l'apagada de TV3 al País Valencià #sensesenyal és el més utilitzat a tot l'Estat espanyol, segons es pot consultar a la pàgina web de la xarxa social. També a nivell de Catalunya, #sensesenyal és líder. Tot això en una jornada en què diverses entitats han apostat per tancar les seves webs amb motiu de protesta, com l'Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural així com el diari digital Vilaweb. Durant una estona han caigut els webs de la Generalitat Valenciana i del Partit Popular al País Valencià arran de l'acció organitzada d'un grup d'internautes anònims que té previst tornar-la a atacar aquest vespre.
DIVENDRES, 18 DE FEBRER DE 2011 18:51 H
El mapa dels Països Catalans vist des de l'eina Trensdmap, que proporciona en temps real tendències a Twitter, mostra que l'etiqueta #sensesenyal està present arreu del territori. Just després del cessament de les emissions de la televisió pública catalana al País Valencià, els internautes s'han bolcat a condemnar la mesura utilitzant aquesta etiqueta.

A banda de les xarxes socials, són unes quantes les webs que, simbòlicament, han optat per abaixar la persiana temporalment amb motiu de protesta. Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Vilaweb en són algunes de tot el reguitzell de URL que avui, amb el fons negre, han tancat també la seva senyal.

Un altre de les protestes ha consistit en bloquejar el web de la Generalitat valenciana, la disponibilitat de la qual ha anat fluctuant al llarg del matí. La consellera portaveu del govern valencià. Un grup anònim d'internautes ha fet una crida per aconseguir tornar-la fer caure a dos quarts de vuit d'aquest vespre.

La Generalitat valenciana titlla els atacs a la seva web de 'terrorisme'
La portaveu ha afegit que l'apagada de TV3 'no és tancament ni censura sinó cessament d'emissions per no ajustar-se a la legalitat'. Sánchez de León ha criticat les 'frases exagerades i grotesques vinculant el tancament a accions feixistes' i ha considerat que 'l'única actuació delictiva' ha estat 'l'atac gairebé terrorista al web de la Generalitat Valenciana'. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada