domingo, 20 de febrero de 2011

Perpinyà: la prefectura es traslladarà al Centre del Món i els sindicats protesten

Els serveis de l'Estat creen un comitè de seguiment per organitzar la mudança
Dimecres, 16.2.2011. 23:30h
El trasllat de la quasiintegritat dels serveis de la Prefectura nord-catalana a el Centre del Món, adjacent a l'estació d'Alta Velocitat de Perpinyà, és un projecte per implementar. Des d'ara, però, una intersindical s'inquieta per l'ocupació, les condicions laborals i el procediment intern utilitzat pels serveis de l'Estat.
El trasllat dels serveis de la prefectura dels Pirineus Orientals, des del centre-vila de Perpinyà fins al conjunt d'edificis del Centre del Món, adjacent a l'estació d'Alta Velocitat, ha rebut les primeres crítiques. Tot i que aquest dossier queda per validar del tot formalment pel primer ministre, François Fillon, una d'intersindical formada al voltant de la CFDT es mobilitza aquesta setmana. Entre els temors, expressats aquest dimarts en una carta oberta adreçada al Prefecte, Jean-François Delage, figuren les condicions de treballs i els avantatges socials. La intersindical, que insisteix a "reafirmar" la seua"oposició a aquest projecte de reagrupament", s'inquieta d'una"manca de diàleg social" que il·lustraria una transferència "a marxa forçada". Sobretot, es preocupa per una "pèrdua de llocs de treball" consecutiva de la concentració de les activitats. També s'interroga sobre les "condicions laborals", fins la"restauració", així com el sistema d'estacionament. En un episodi anterior el 25 de gener, la idea d'un comitè de pilotatge ha estat emesa pel Prefecte, per tal d'associar els representants sindicals que es reuneixen en Comitès Tècnics Paritaris de les Direccions Interdepartamentals i Unitats Territorials a una reunió de treball, prevista dilluns 21 febrer. Aquesta cita, que ha d'implicar la comunicació, en intern, del calendari dels trasllats, per reagrupar el conjunt dels serveis de l'Estat en País Català sobre un sol i mateix lloc, serà boicotejada pels sindicats. Aquests lamenten un "tipus de comunicació unilateral i truncat", que ell creuen observar des de la primera reunió d'informacions als agents, qui s'ha estès el 16 de març de 2010.

En l'actualitat, el Centre del Món, obert el 9 de desembre de 2010, experimenta una arrencada lenta, per falta de línia de TGV contínua entre Perpinyà i Barcelona, és a dir de fluxos de passatgers en condicions de constituir una clientela real per als seus comerços. La societat Metrovacesa, encarregada de la construcció i de la implantació, té feina per comercialitzar els 9.000 m² d'oficines disponibles, al costats de dos hotels, que obriran les portes d'ací pocs dies. L'esperat anunci de la prefectura de les Pyrénées-Orientals, salvadora per a l'arrencada de l'indret|lloc web, hauria de concernir la quasitotalitat dels serveis. Més enllà dels serveis coneguts del gran públic, aquests són sobretot la Direcció departamental dels territoris i del mar (DDTM), la Direcció departamental de la Protecció de les Poblacions (DDPP) així que la (DDCS).

Cara sud del Centre del Món, Perpinyà, gener 2011 © La Clau
Cara sud del Centre del Món, Perpinyà, gener 2011 © La Clau
Prefectura dels Pirineus Orientals, Perpinyà, juny 2010 © La Clau
Prefectura dels Pirineus Orientals, Perpinyà, juny 2010 © La Clau