domingo, 20 de febrero de 2011

Podrà començar la construcció del gran SPA Aquallívia a Cerdanya


Amenaça directa als banys de Llo, Dorres i Sant Tomàs
Divendres, 18.2.2011. 23:30h
Un centre termolúdic de 3500 m2, presentat com un temple modern de la relaxació, obrirà les portes el proper hivern a la Cerdanya. Aquest centre de prestigi, que amenaça directament els banys nord-catalans, acaba de rebre llicència per impulsar les obres de construcció.
A l'Alta Cerdanya, les obres de construcció del centre termolúdic Aquallívia es podran iniciar, per fi. El vistiplau, esperat des de la primavera passada, va acabar sent donat perl'ajuntament de Llívia, la setmana passada, per a la totalitat del projecte. Mentre que l'empresa autora del projecte, Lliviaesport Gestió, de la mateixa vila, disposa des de fa uns quants mesos ja, de l'autorització necessària per llançar les obres i fer les fundacions, ha calgut esperar l'autorització total. Amb una superfície termal de 3.500m², entre els quals uns 600m² de piscines interiors, el conjunt tindrà també cascades naturals, i jacuzzis a l'aire lliure. A més, hauria d'oferir nombrosos serveis a nivell de cures de benestar i estètica. Una vegada acabat, Aquallívia hauria d'estimular l'activitat turística més enllà de l'enclavament territorial de Llívia, a través de la proximitat de les estacions d'esquí.

A l'espera d'una competència probablement desmesurada, però encara llunyana, els altres banys de la zona continuen amb polítiques de diversitat. Llo comercialitza la seua pròpia gamma de cosmètics, mentre Dorres aposta per la cultura, acoblant l'entrada dels banys amb la del Museu dels picapedrers. A la comarca del Conflent, els banys de Sant Tomàs aposten per l'esquí, oferint l'accés als banys per 1 euro en cada compra d'un forfet de l'estació Font-romeu Pirineus 2000. L'únic punt d'incertesa en relació amb Aquallívia és la tria dels materials utilitzats per a la realització de la coberta. En acord amb la comissió d'urbanisme de la Generalitat de Catalunya, l'ajuntament ha donat el seu acord per unes línies modernes, amb la condició que no comporti un impacte visual negatiu. L'exigència municipal és que el conjunt sigui ben integrat en el paisatge arquitectònic cerdà. Les tarifes d'aquest futur punt de trobada dels amants de la relaxació, ubicat a la carretera de Puigcerdà, encara no s'han comunicat; Tot i això, l'obertura ja està prevista amb motiu de l'obertura de la propera temporada d'hivern.
Projecte Aquallívia © Arqerestudio
Projecte Aquallívia © Arqerestudio
© Arqerestudio
© Arqerestudio