sábado, 19 de febrero de 2011

TV3, no tot està perdut


ACPV assegura que la història del canal al País Valencià no està tancada i acusa el president Camps d'haver utilitzat l'afer per tapar la seua imputació en el ‘cas Gürtel'

19/02/11 02:00 VALÈNCIA - TERE RODRÍGUEZ
El president d'ACPV, Eliseu Climent,
 en l'acte d'ahir de defensa de TV3.
Foto: JOSÉ CUÉLLAR.
La capacitat de resistència d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a les dificultats pot qualificar-se de numantina. Però l'últim setge judicial del govern valencià, a les mans del PP, perquè l'entitat apagarà el senyal de TV3 al territori valencià, amb l'amenaça d'imposar sancions econòmiques milionàries, ha posat al límit aquesta capacitat de lluita. “No ens han deixat cap altra alternativa. ACPV no pot assumir aquestes multes, ja que estaríem posant en perill la nostra supervivència com a associació”, va dir ahir el president de l'entitat, Eliseu Climent, després de llegir una declaració pública “en defensa de TV3, la llibertat, la democràcia i la cultura”.
Això no obstant, Climent va demostrar que la paraula resignació no forma part del seu vocabulari i va assegurar que la història de TV3 al País Valencià no està tancada. “El fons del conflicte jurídic està pendent de resolució al Tribunal Suprem i, si cal, a altres instàncies europees”, va subratllar.
La via judicial, per la qual l'entitat espera una resolució del Suprem sobre el tancament d'alguns repetidors i diverses sancions, sembla l'única eixida per a un conflicte en què la diplomàcia no ha resultat. Sobretot amb Francisco Camps com a interlocutor.
De fet, ACPV ha focalitzat tota la culpa del conflicte en el president valencià. “Aquesta campanya de persecució contra ACPV és obra Camps. Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pan-talla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a imputat en el cas Gürtel”,va acusar Climent.

L'organització va denunciar que Camps ha modificat “arbitràriament” i “expressament” la legislació valenciana en matèria audiovisual per poder forçar el tancament de TV3 i van recordar que durant dos anys, el govern català va facilitar la recepció de Canal 9 al Principat, mentre esperava tancar un acord de re-ciprocitat amb la Generalitat valenciana. “Acord que Camps va rebutjar”, va emfatitzar Climent.
L'escriptor Joan Francesc Mira, present en l'acte d'ahir, va insistir en aquesta visió. “És una estratègia que respon al projecte d'aniquilar una ideologia de país que no és compatible amb la seua”, va manifestar.
La reacció social al tancament de TV3 també va ser rotunda amb convocatòries de concentracions per internet davant el Palau de la Generalitat.