divendres, 25 de febrer del 2011

Wikileaks publica documentació que mostra un pla per frenar el programari lliure a la Unió Europea


CRÒNIQUES DEL CLAVEGUERAM

El site web especialitzat en la publicació d'informes secrets i documents filtrats en matèria religiosa, corporativa o governamental, Wikileaks , ha publicat un arxiu que demostra un pla per frenar el programari lliure a Europa 

2010.09.28 - Aquest fitxer demostra que Jonathan Zucker , president de Association for Competitive Technology (ACT)-una organització amb estrets llaços amb Microsoft-i fundador de Americans for Technology Leadership, hauria influït en la modificació de documents de treball de la Unió Europea. 

Que els lobbys de poder exerceixen la seva pressió contra les institucions governamentals en virtut dels seus interessos no hi ha dubte, i aquest document publicat per Wikileaks ho demostra perfectament. 

El document en qüestió és un projecte de treball desenvolupat per experts de la Comissió Europea.Aquest document ha estat modificat per les organitzacions ACT i compti, que han estat infiltrant en diversos grups de treball. 

Aquestes dues associacions estan fent tot el que està a les seves mans per intentar ofegar l'estratègia de programari lliure de la Unió Europea, i ajudant a Europa a que es creï un sector de programari propietari reeixit. 

Aquesta publicació demostra com els grups de pressió influeixen o tracten d'influir en les decisions que prenen les institucions europees, però en aquest cas crida especialment l'atenció com un d'aquests grups que tracta d'influir en contra el programari lliure (ACT) té estrets llaços amb Microsoft, el major venedor del programari propietari del món. 

Segons Wikileaks s'ha filtrat aquest fitxer perquè és important que es faci públic com la política està influenciada pels grups de pressió, i perquè quedi constància del que està passant a la Comissió Europea. 


<br> 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada