dimecres, 9 de març del 2011

El Congrés vigilarà de prop les despeses d''autobombo' de Chacón a Defensa


La cambra espanyola insta per unanimitat al govern espanyol a reduir la despesa en propaganda

El Congrés ha aprovat per unanimitat la moció presentada per CiU que insta al govern espanyol a seguir reduint la despesa en publicitat i propaganda i a complir la llei que regula aquesta mena de comunicació. El diputat de CiU, Jordi Xuclà, havia denunciat que el Ministeri de Defensa espanyol utilitza part del pressupost destinat a la publicitat a fer 'autobombo' de les fites de la seva gestió. En l'esmena pactada amb els socialistes que ha fet possible l'acord, s'ha pactat diferenciar entre les campanyes de reclutament de nou personal militar que ha de fer el ministeri i la resta de campanyes que estan en la 'zona de discussió'. Per últim, s'ha consensuat publicar anualment la liquidació total.
DIMECRES, 9 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Xuclà defensarava aquest dimarts una moció urgent en la qual reclamava a la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, que redueixi la despesa destinada a publicitat i propaganda del seu Ministeri i que compleixi la Llei de publicitat institucional, que prohibeix les campanyes dirigides a destacar els èxits de gestió del Govern. La federació nacionalista també demanarà que se sotmeti a debat i control anual la política de propaganda de l'exèrcit. Cal recordar que la partida per a publicitat de Defensa dels darrers pressupostos de l'Estat s'enfilaven a 15,3 milions d'euros.

'És convenient que Chacón faci propaganda per reclutar soldats i no per promocionar dels seus èxits. S'està donant ús per a difondre els seus èxits en una campanya sistemàtica de promoció personal de la titular de Defensa, que té els peus en el Ministeri però el cap en una altre lloc', ha afirmat Xuclà, que ha explicat que la moció de CiU pretén que 'el Parlament enviï un missatge a Chacón perquè reorienti la seva gestió i rectifiqui la seva política propagandística'. 

NOTÍCIES RELACIONADES 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada