dimarts, 22 de març del 2011

La radioactivitat, negligible, arriba a 150 nanosievert a Perpinyà

El núvol radioactiu de Fukushima passarà per la Catalunya del nord aquest dimecres
A tall de mesura cautelar, l'Institut de la Radioprotecció i la Seguretat Nuclear francès comunica els nivells de radiació gamma en l'aire, abans de l'arribada del núvol radioactiu de Fukushima, prevista aquest dimecres per sobre l'Estat francès. Aquest dimarts, Perpinyà tenia un volum natural situat per damunt de la mitjana de l'any 2010.
Dimarts, 22.3.2011. 13:15h
Tot i que l'arribada del núvol radioactiu de la central nuclear de Fukushima, situada a uns 7.000 quilòmetres de la Catalunya del nord, s'ha programat per aquest dimecres, un sistema de mesures a l'abast de tothom ha estat anunciat el dimarts. Si bé la propagació en provinent de l'Àsia no representa cap risc per a les persones, l'Institut de la Radioprotecció i la Seguretat Nuclear (IRSN) actua amb prudència, posant a disposició dels curiosos les seues mesures de la presència de partícules radioactives. A Perpinyà, aquest dimarts a les 11:30 hores, s'havia observat un volum de 150 nanosievert per hora en les últimes hores, segons la unitat de mesura utilitzada en el mesurament de la radiació. No obstant això, tenint en compte que 1 nasosievert és un milió de vegades menor que la dosi considerada perilloses, els riscos per a la salut s'atansen al nivell zero. La indicació proporcionada es correspon de fet a la mera radioactivitat natural, ja que els nivells registrats no han manifestat cap canvi.

Segons destaquen els registres de dades mitjanes del 2010, Perpinyà va ocupar la posició n°10 de les ciutats de l'Estat francès a nivell de la radioactivitat, amb 137,5 nanosievert / hora, mentre que el pic del Canigó va presentar un volum de 170,9. En cas d'augment de la radiació gamma en l'aire de la Catalunya del nord i de França, la xarxa de difusió Teleray difondrà una alerta automàtica. La majoria dels 158 captadors instal·lats al territori francès van ser-ho com a mesura de precaució després de la catàstrofe de Txernòbil, que es va produir el 1986.
Carrer Louis Blanc de Perpinyà © La Clau
Carrer Louis Blanc de Perpinyà © La Clau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada