dimecres, 16 de març del 2011

El reglament lingüístic de la Diputació de Girona, suspès per la justícia


Convivencia Cívica havia presentat un recurs després de veure's afectats els de la Diputació de Lleida i el consistori barceloní

DIMARTS, 15 DE MARÇ DE 2011 17:32 H
La retallada de l'Estatut al Constitucional espanyol segueix causant estralls. Des que l'alt tribunal va establir que la llengua catalana no podia ser d'ús preeminent, la justícia ha seguit aquesta doctrina per atacar la immersió lingüística a les escoles i per suspendre cautelarment els reglaments d'usos lingüístics de la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Barcelona. Aquest dimarts a la tarda Ciutadans ha donat a conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès també el reglament lingüístic de la Diputació de Girona després que l'entitat espanyolista Convivencia Cívica hagués presentat un recurs. El Partit Popular de Catalunya també es va plantejar la possibilitat de recórrer judicialment contra el reglament del consistori gironí però va desestimar-ho després de constatar que els seus regidors hi havien votat a favor.
Coincidint amb aquesta notícia Ciutadans ha aprofitat per anunciar que el partit inclourà al seu programa electoral la derogació dels reglaments d'usos lingüístics dels ajuntaments que, al seu entendre, no respectin la utilització de les dues llengües oficials a Catalunya. 


NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada