divendres, 18 de març del 2011

Gaddafi Diu Que la seva entrada a Bengasi serà com la que va fer Franco a Madrid

EFE. 03/17/2011 - 22:19
El líder libi, Muammar al-Gaddafi , ha comparat en un discurs d'àudio difós per la televisió estatal l'entrada de Franco a Madrid durant la guerra civil espanyola amb la qual ell pretén dur a terme aquesta nit a Bengasi.
"Vosaltres sou la cinquena columna a la ciutat", va afirmar dirigint-se als habitants del bastió rebel a l'est del país, als quals considera els seus hipotètics partidaris, i va dir que es recolzarà en ells per "alliberar" l'urbs de "els traïdors i els gossos ".
El líder libi va amenaçar amb "grans bombardejos" a Bengasi a partir de la nit d'aquest dijous si la ciutat no capitula i ha advertit que no "hi haurà misericòrdia amb els traïdors".

"Són les últimes hores"

"Aquestes són les últimes hores d'aquesta tragèdia", va recalcar i ha advertit que les seves tropes"entraran casa per casa" a la ciutat i que els habitants d'aquelles en les que trobin armes "seran considerats enemics".
Hores abans, el comitè de defensa libi, equivalent al Ministeri de Defensa, ha advertit que "qualsevol acte militar" contra Líbia "posarà en perill les activitats aèries i marítimes al Mediterrani", segons un comunicat difós per l'agència oficial Jana.
Els vaixells o avions que creuen el Mediterrani, " siguin civils o militars , seran objecte d'atac defensiu ", va amenaçar el comunicat del règim de Muammar al-Gadafi. "Tota la conca del Mediterrani estaràexposada a un greu perill no només a curt termini sinó també a llarg ", ha afirmat i ha recalcat que" tot element mòbil civil o militar serà objecte d'una contraofensiva líbia ".
Aquestes amenaces del règim de Trípoli es van produir quan el Consell de Seguretat de l'ONU es trobava reunit a Nova York per debatre el possible establiment d'una zona d'exclusió aèria sobre Libia, així com altres mesures per evitar el bombardeig de la població civil. Finalment, la ONU va aprovar "totes les mesures necessàries" contra Libia.

Donen l'oportunitat als rebels de lliurar les armes

El comitè general de la defensa libi havia anunciat anteriorment que ha decidit cessar les seves operacions militars contra "les bandes terroristes armades" a partir de la mitjanit de dissabte, segons Jana.
L'agència oficial va assegurar que el comitè ha pres aquesta decisió per donar lloc a aquestes "bandes terroristes armades" de "lliurar les armes i beneficiar-se de l'amnistía general promesa per Muammar al-Gaddafi fa uns dies

Wikileaks: Islamisme Terrorisme

Libia

Relacionades en 20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada