divendres, 4 de març del 2011

Junqueras celebra el respecte britànic al referèndum de Gal·les davant l''obstinació' centralista espanyola


Els gal·lesos decideixen aquest dijous en referèndum si restableixen el Parlament nacional, 600 més tard que fos abolit

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha assistit aquest dijous a Cardiff al referèndum d’ampliació de l’autonomia de Gal·les, des d’on ha alabat la societat gal·lesa per creure en ella mateixa i convocar un plebiscit per restablir el Parlament nacional, 600 anys més tard que fos abolit. ‘La societat gal·lesa ens demostra que la voluntat d’un poble té molta força, i que pot perdurar durant segles, malgrat la seva aparent dissolució en una entitat estatal’, ha afirmat Junqueras. ‘Eren molts pocs els que vaticinaven que Gal·les tindria autonomia, i ara, a més, la pot reforçar decisivament amb un Parlament que podrà legislar sense haver de demanar permís a Londres’, ha recalcat el republicà.
 DIJOUS, 3 DE MARÇ DE 2011 17:02 H
Junqueras creu que els processos de renaixement polític tenen efectes molt positius en el dinamisme econòmic i cultural d’una societat i, en aquest sentit, ha volgut felicitar especialment els militants del Plaid Cymru per haver treballat durament durant tants anys per despertar políticament la societat gal·lesa.

Així mateix, l’eurodiputat d’Esquerra ha valorat positivament l’actitud del govern del Regne Unit de reconèixer, a la pràctica, la llibertat de les diverses nacions que integren l’estat. ‘La màxima exponent de la dreta conservadora anglesa, la Margaret Thatcher, ja va reconèixer fa més de vint anys que Escòcia i Gal·les tenien el dret a l’autodeterminació. En canvi, hi ha estats com l’espanyol que estan obstinats a ser els últims a introduir els canvis polítics i econòmics europeus’, ha apuntat.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada