dissabte, 5 de març del 2011

L'exrepublicà i exreagrupat Santi Niell serà l'alcaldable de Solidaritat a Girona

Creu que la marxa de Laporta perjudicarà sobretot a ERC perquè els 'moviments tàctics estan castigats per l'electorat'

Qui va ser regidor d'ERC a l'Ajuntament de Girona entre 1995 i 2002, i coordinador de Reagrupament al Gironès entre el maig i el desembre de 2009, l'empresari Santi Niell, serà ara l'alcaldable de Solidaritat per la Independència a l'Ajuntament de Girona després de guanyar les eleccions primàries que s'han celebrat avui. 'L'objectiu de SpI a Girona és entrar al consistori per fer oposició i fiscalitzar l'acció de l'equip de govern que finalment surti escollit', ha assegurat Niell. L'alcaldable de SI per Girona ha destacat que la marxa de Joan Laporta cap a ERC perjudicarà sobretot a ERC perquè els 'moviments tàctics estan castigats per l'electorat'. La formació independentista també ha celebrat comicis a Figueres, Palamós i Torroella de Montgrí.
DISSABTE, 5 DE MARÇ DE 2011 17:46 H
Girona, Figueres, Palamós i Torroella de Montgrí han celebrat aquest dissabte eleccions primàries per escollir els candidats a les diverses alcaldies. A Figueres, Núria Bastrolich, coordinadora de la formació independentista a l'Alt Empordà, s'ha endut el 100% dels vots amb una participació del 67%. Montse Vila ha estat escollida com a cap de cartell per l'alcaldia de Torroella de Montgrí, mentre que a Palamós el cap de llista serà David Sempau, exregidor convergent del primer consistori democràtic.

'Volem fer oposició'
Niell serà l'alcaldable de SI a la ciutat de Girona. Ha estat escollit amb el 90% dels vots i amb una participació del 57%, una xifra, segons ell, que demostra que Solidaritat també és una força d'implantació territorial. L'alcaldable de la formació per Girona ha assegurat que el seu objectiu és entrar al consistori gironí per fer oposició. 'Aquí tothom vol entrar al govern i repartir-se els càrrecs i per això algú haurà de fer oposició', ha remarcat.

Niell ha assegurat que en l'escenari actual de la ciutat de Girona, hi ha partits polítics que evoquen per un canvi i, segons ha dit, 'ja es visualitzen dinàmiques concretes' de fer fora el PSC amb una coalició de CiU, ERC i ICV. Per això, Niell ha reiterat que el seu primer objectiu és entrar al consistori per fer oposició i el segon objectiu és garantir el control democràtic i fiscalitzar l'acció de l'equip de govern que finalment surti escollit i per tant, 'servir de garantia' als ciutadans de que l'administració municipal també compta amb un govern i amb una oposició que 'legitima l'acció d'uns i d'altres'.

'La marxa de Laporta perjudicarà ERC'
L'alcaldable de SI per Girona ha explicat que la marxa de Joan Laporta perjudicarà sobretot a ERC perquè els 'moviments tàctics estan castigats per l'electorat'. Des del seu punt de vista, no creu que aquest fet tingui un cost electoral a la formació independentista perquè segueixen reivindicant que els eixos fonamentals de l'acció política de SI continuen 'vigents i damunt la taula'.

'Més que sorpresa la marxa de Laporta m'ha generat una certa perplexitat', ha assegurat. Segons Niell, aquesta situació constata que en política 's'ha de picar pedra i treballar molt', i des del seu punt de vista, són uns ítems que l'exlíder de SI no tenia com a prioritaris ja que treballava en un altre escenari 'més de gestió i execució'. 'Amb la previsió que a l'Ajuntament de Barcelona no hi hagi majoria absoluta, a Laporta li ha estat més còmode optar per aquesta opció', ha destacat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada