dilluns, 7 de març del 2011

Marine Le Pen preocupa, de Perpinyà fins a París


Una crida al "vot útil", impulsada en el cantó de Perpinyà 7 per un suplent socialista
La presència de Marine Le Pen al municipi rossellonès de Bompàs, s'espera aquest divendres, després de ser anunciada fa tres setmanes. En pocs dies, però, ha canviat l'envergadura de la nova figura de l'extrema dreta francesa, ja que se la situa al capdavant de la primera volta de les eleccions presidencials de 2012, segons dues enquestes consecutives.
Dilluns, 7.3.2011. 22:45h
La visita de Marine Le Pen, prevista aquest divendres a Bompàs en el marc de les eleccions cantonals de la Catalunya del nord, genera agitació. Probablement més important que la darrera reunió celebrada per Jean-Marie Le Pen a Perpinyà, el juny de 2009 a la modesta sala Bartissol, propera de la catedral de Sant Joan, la convocatòria de la seua filla atreu una oposició que li serveix de publicitat. Aquest dilluns, el candidat socialista Philippe Saintlos, anteriorment afiliat als Verds de Catalunya Nord, ha llançat una "crida a tots els ecologistes dels Pirineus Orientals", en la qual ha destacat "Front Nacional, perill a les cantonals! ". Saintlos, que no dubta pas a animar la desafecció cap al vot ecologista, ha demanat a "tots els ecologistes nord-catalans" que "assumeixin llur responsabilitat, posant una butlleta PS a la primera ronda de les cantonals". Sense això, "una altra opció a l'esquerra suposaria malauradament una butlleta per a res", segons ha explicat. Philippe Saintlos és precisament suplent de la candidata socialista Caroline Bernard-Ferrer al cantó de Perpinyà 7 - Bompàs, on l'FN propulsa la seua candidata Irina Kortánek, mentre que el Partit Comunista promociona el jove Farid Mellal. En aquesta mateixa àrea d'uns 21.000 habitants, Europa Ecologia presenta la seua portaveu, de Agnès Langevine.

El míting de l'FN, que mobilitzarà un servei d'ordre i de guardaespatlles a mida per a l'esdeveniment, es desenvoluparà en un nou context. En efecte, Marine Le Pen se situa invariablement al capdavant de la primera ronda de les eleccions presidencials de 2012.L'última enquesta, realitzada aquest cap de setmana i divulgada aquest dilluns, col·loca la nova figura de l'extrema dreta francesa al primer lloc de la primera volta electoral, amb un 23% o un 24%, en unes hipòtesis que l'oposarien a Martine Aubry i Nicolas Sarkozy, François Hollande i Nicolas Sarkozy, o Nicolas Sarkozy i Dominique Strauss-Kahn. En aquest darrer cas, el president actual es veuria privat de la segona ronda. La sala polivalent de Bompas acollirà d'aquesta manera una nit d'abast territorial i estatal, precedida per una conferència de premsa en un hotel del centre de Perpinyà.

Marine Le Pen, 2010 © Marinelepen.com
Marine Le Pen, 2010 © Marinelepen.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada