jueves, 10 de marzo de 2011

Médipôle Sud Santé es converteix en un petit imperi de la Salut privada, amb seu a Cabestany


El seu President Director General, Marcel Hermann, preveu doblar-ne el volum el 2016
Discretament, el grup Médipôle Sud Santé, amb seu a Cabestany, s'ha convertit en un important operador d'hospitals privats, primer a la Catalunya del nord, després al Llenguadoc, i ara a les portes de la Provença. El grup pretén duplicar el volum el 2016, a través de l'aportació del fons d'inversió Bridgepoint.
Dimecres, 9.3.2011. 23:15h
Ja enfortit per la seua presència decisiva a la Catalunya del nord, on compta amb establiments a Cabestany, Perpinyà, Prada i Ceret, el grup de salut Médipôle Sud Santé (MSS) s'està desenvolupant. Amb base a Cabestany, al voltant d'una plataforma tècnica reconeguda instal·lada a la policlínica Médipôle Sant Roc, acaba de comprar la clínica Kenval, de Nimes, i la clínica Rhône-Durance, ubicada situada a Avinyó. L'empresa,, creada com a tal el 2006 pel montpellerenc Marcel Hermann, el seu actual director executiu, compta ara per ara amb 12 centre llocs i aposta cap a nous reptes, aprofitant l'expansió del sector econòmic de la Salut, en versió privada. La seua estratègia inclou 10 milions d'inversió anual des de mitjans de la dècada passada, amb un volum de negocis de 175 milions el 2010 i una previsió de 220 milions aquest 2011.

Després d'atendre 214.000 pacients, empleat 2.200 persones i 530 metges liberals el 2010, MSS ha anunciat dilluns un augment del seu capital. L'objectiu és duplicar la grandària del grup el 2016 per assegurar un primer lloc en el sector, ja assolit al sud-est de França, i completar la xarxa. El fons d'inversió europeu Bridgepoint acaba d'invertir-hi 50 milions d'euros, en un primer temps, després de la retirada d'altres fons, minoritaris. En silenci, Médipôle Sud Santé acumula grans ambicions des del Rosselló, a través d'un capital propietat del nou soci en un 50%, i de la família Hermann, a l'altra part.

Actualment classificat com el sisè operador francès en l'àmbit de la Medicina, Cirurgia i Obstetrícia (MCO), el grup també controla a la Catalunya del nord les clíniques Sant Pere i la Mare de Déu de l'Esperança, a Perpinyà, la Clínica Sant Miquel de Prada, i la Clínica del Vallespir de Ceret.

Marcel Hermann, president de Médipôle Sud Santé © Hopitaltv.com
Marcel Hermann, president de Médipôle Sud Santé © Hopitaltv.com
Policlínica Médipôle de Cabestany © Médipôle Sud Santé
Policlínica Médipôle de Cabestany © Médipôle Sud Santé