domingo, 27 de marzo de 2011

Nou Barris sorprèn Barcelona i un 11,27% del cens vota anticipadament per a la consulta del 10A


Barcelona Decideix fa una valoració molt positiva de la jornada de vot anticipat a Nou Barris, zona que tradicionalment tendeix a l'abstencionisme · La consulta de la Diagonal tan sols va arribar al 12,17%

La plataforma Barcelona Decideix va escollir ahir el districte de Nou Barris per finalitzar el seu periple arreu de la capital catalana per recollir el vot anticipat per a la consulta independentista del 10 d'abril. Els organitzadors fan una valoració molt positiva de la jornada al districte, conegut per tenir uns índex de participació baixos en les darreres cites electorals. 'Hem aconseguit muntar 53 parades de matí i a la tarda hem mantingut 42 obertes', va destacar Odette Viñas Gomis, membre de la coordinadora que organitzava la recollida anticipada. La fallida consulta sobre la reforma de la Diagonal, en què l'ajuntament s'hi va gastar més de quatre milions d'euros, només va aconseguir un 12,17% de participació.
DIUMENGE, 27 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Tot i ser una xifra inferior al més de 20% registrat a la Barceloneta -barri pioner en la iniciativa de recollida de vot anticipat-, i Gràcia -on hi van votar  un 33,57% del cens-, els organitzadors destaquen les dades a Nou Barris van ser prou meritòries. Al llarg del dia van votar un total de 14.118 ciutadans, dels quals 623 no estaven censats al districte. Sobre el cens d'electors (119.772), van ser els 13.495 vots rebuts, un 11,27% del total.

Odette Viñas va agrair l'esforç de molta gent que va voler participar per  a un bon desenvolupament del referèndum. Va destacar que havien vingut més d'un centenar de persones 'de fora de Barcelona' als qui s'ha de sumar 'més de 150 voluntaris d'altres districtes' i un cinquantena més de Nou Barris. 'Aquí sembla que costi més que la gent es motivi, i que actuï votant, però la gent avui ha respost molt bé', va valorar.

L'assaig general a Nou Barris va haver de ser ajornat fa dues setmanes a causa del mal temps. Però aquest dissabte es va mantenir el repte organitzatiu que suposava celebrar una consulta d'aquest tipus al veïnat. Un repte complicat per l'important percentatge de població que resideix a Nou Barris -un 10% del total d'habitants de la ciutat-, per la seva extensió i per tenir una xarxa associativa menys activa en comparació amb altres districtes. Per això, les tasques d'informació i difusió durant les setmanes prèvies van ser clau.

De fet, fins a la una del migdia ja havien participat un 5,95% del cens del districte, és a dir, 7.123 electors. A aquests se n'hi han d'afegir 215 més que no eren del districte. La jornada va comptar també amb 'vots il·lustres', com és el cas dels expresidents del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol, que es van acostar fins a Nou Barris per votar anticipadament. També hi van ser el religiós i treballador social conegut com el Pare Manel, el regidor de CDC Antoni Vives, el diputat i president de la Federació d'ERC a Barcelona Oriol Amorós -acompanyat del líder d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Portabella-, i l'historiador Alfred Bosch, un dels portaveus de Barcelona Decideix.

Els vots emesos recollits aquest dissabte i en les anteriors jornades no seran escrutats fins el 10 d'abril al vespre. Els participants han de posar el seu vot dins un segon sobre, que estarà tancat fins el dia de la consulta. Les dades que es donen, per tant, són de participació. L'interessat té la opció de triar Sí, No, o votar en blanc responent a la pregunta: 'Està d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?'.

ETIQUETES Barcelona Decideixconsulta diagonalconsultes independentistesNou Barris
NOTÍCIES RELACIONADES