dimecres, 16 de març del 2011

Ortega, en referència al falsejament del seu CV: 'No acostumo a dir mentides ni a presumir'


Insisteix en la tesi que atribuir-se la carrera de Psicologia va ser un error de 'transcripció' · Demana disculpes en seu parlamentària per la seva mentida

La vicepresidenta del Govern, la democristiana Joana Ortega, ha demanat avui disculpes en seu parlamentària per haver mentit sobre la seva formació universitària, assegurant que era llicenciada en Psicologia quan, en realitat, li falten dues assignatures per a obtenir el títol. Ortega insisteix en la tesi que el falsejament del CV va ser solament degut a un 'error de transcripció', i ha assegurat que 'no acostuma a dir mentides ni a presumir' del que no té. El conjunt de l'oposició ja li va retreure ahir la mentida, fins al punt que Solidaritat la va titllar de 'presumpta delinqüent' i va demanar una comissió d'investigació. L'alcaldable per CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha volgut minimitzar l'afer en una entrevista a TVE, afirmant que es tractava d'un 'error pueril' habitual en gent que comença molt d'hora a la política, comença a assumir càrrecs i penja els estudis abans d'acabar-los per desenvolupar aquesta altra carrera.
DIMECRES, 16 DE MARÇ DE 2011 12:02 H
En comissió parlamentària per explicar les línies bàsiques del Departament de Presidència, Ortega ha acabat la seva intervenció referint-se a la polèmica sobre els seus estudis i ha lamentat l'error, i que no el detectés ni el corregís a temps, i ha explicat que està pendent 'd'una assignatura i mitja' per acabar la llicenciatura, per bé que al seu blog parla de 'dues assignatures'. 'És un error reconegut, esmenat i el que voldria és que no veiessin cap voluntat manifesta de voler confondre ningú ni obtenir benefici', ha dit.

Després de demanar excuses, ha argumentat que hagués estat 'molt ingenu' mentir amb una dada 'tan fàcilment comprovable'. Per tot plegat, ha reclamat als grups parlamentaris que dediquin les seves preguntes i intervencions a parlar de qüestions que afecten el departament de Presidència i el Govern, donant així l''alçada política' al debat que els ciutadans reclamen.

Afer tancat
El portaveu del Govern, Francesc Homs, ahir mateix ja va voler donar per tancat l'afer, destacant-ne 'l'honestedat' i 'el coratge' de reconèixer l'error i disculpar-se'n. Així mateix, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, també va destacar la 'solidesa' de la vicepresidenta: 'Hi ha hagut un error, una rectificació, disculpes immediates i això forma part també del govern dels millors, en el sentit de no intentar amagar el cap sota l'ala.' 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada